Housing&Construction si Red Sea Group vor ridica, prin intermediul unor firme infiintate in Romania, doua ansambluri rezidentiale, cu un total de 4.000 de apartamente, in zona Aviatiei din Bucuresti, investitia alocata constructiilor fiind estima
Housing&Construction si Red Sea Group vor ridica, prin intermediul unor firme infiintate in Romania, doua ansambluri rezidentiale, cu un total de 4.000 de apartamente, in zona Aviatiei din Bucuresti, investitia alocata constructiilor fiind estimata la peste 500 milioane de euro.
"Am infiintat doua firme, Aviatiei Park Development si Red Sea Rom, unde Housing&Construction si Red Sea Group detin participatii egale, si dorim sa dezvoltam doua ansambluri de locuinte, in apropiere de strada Avionului din zona Aviatiei, pe un teren de 125.000 de metri patrati", a declarat unul dintre administratorii celor doua firme inregistrate in Romania, Joseph Druckman, citat de Mediafax.
Suprafata construita a celor doua complexuri va fi de circa 400.000 de metri patrati, urmand sa fie dezvoltate peste zece imobile cu regimuri de inaltime de 14 sau 15 etaje. "In total vor fi 4.000 de apartamente, dintre care proiectul dezvoltat prin intermediul firmei Red Sea Rom va cuprinde 3.000 de locuinte. Prin intermediul firmei Aviatiei Park Development vor fi construite 1.000 de apartamente. Pentru ambele proiecte vom investi peste 500 de milioane de euro", a spus Druckman.
Pentru achizitia terenurilor, in suprafata de 100.000 de metri patrati si respectiv 25.000 de metri patrati, companiile au platit in total 45 de milioane de euro.
Terenul de 100.000 de metri patrati a fost achizitionat de la firma Industrialexport, pentru 35 de milioane de euro. Druckman a mentionat ca va fi dezvoltat si un parc, cu o suprafata de 40.000 de metri patrati.
Dezvoltarea proiectelor va fi inceputa anul viitor, urmand ca in perioada urmatoare sa fie eliberat Planul Urbanistic Zonal. "Vom incepe lucarile intr-o jumatate de an sau chiar un an, dar cu siguranta in 2008. Constructia va fi finalizata in cel putin 5-7 ani, iar pentru finantarea investitiei vom aloca atat surse proprii, cat si credite, pe care le vom accesa de la banci din Romania", a adaugat reprezentantul dezvoltatorilor israelieni. Locuintele vor fi destinate clientilor cu venituri medii-superioare si vor fi vandute cu peste 1.500 de euro pe metru patrat, fara TVA.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.