Dependenta de narcotice poate fi suprimata prin neutralizarea unei zone-cheie din creier - insula, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori chilieni. Insula este o zona din creier care filtreaza informatiile ce tin de starea si nevo
Dependenta de narcotice poate fi suprimata prin neutralizarea unei zone-cheie din creier - insula, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori chilieni. Insula este o zona din creier care filtreaza informatiile ce tin de starea si nevoile fiziologice ale corpului uman. Cercetatorii au demonstrat deja ca leziunile insulei pot reduce considerabil nevoia de nicotina la fumatori. In cursul unor experimente realizate pe cobai, specialisti in neurologie de la Universitatea Pontificala Catolica din Santiago, Chile, au descoperit ca "neutralizarea" temporara a insulei suprima nevoia de drog la animalele care dezvoltasera dependenta. In plus, neutralizarea insulei suprima si efectele nedorite ale tratamentelor. Acest studiu asupra cobailor si cercetarea precedenta, la care au participat subiecti umani, victime ale unor accidente care au dus la afectarea insulei cerebrale, demonstreaza ca aceasta regiune poate fi o buna tinta pentru viitoarele tratamente destinate reducerii dependentei de narcotice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.