Tocmai cand asteptam, nelinistiti, sa aflam ce ne mai rezerva data euroalegerilor, s-a intamplat sa avem parte de o decizie hahaita, care a inaugurat inca un "labirint" in conducerea cotrocenista. Referendumul pentru uninominal, in varianta basescian
Tocmai cand asteptam, nelinistiti, sa aflam ce ne mai rezerva data euroalegerilor, s-a intamplat sa avem parte de o decizie hahaita, care a inaugurat inca un "labirint" in conducerea cotrocenista. Referendumul pentru uninominal, in varianta basesciana, la un loc cu alegerile pentru Parlamentul European (adica pe 25 noiembrie) - sunt tot ce-si puteau dori mai mult romanii in general, si bucurestenii, in mod special, in pragul iernii. Asta dupa ce au au trait la propriu o vara de cosmar, infundata in santurile croite de-a lungul si de-a latul Bucurestiului, invalmasita in jocul de-a refacerea strazilor, decopertate la intamplare, "tivite", ŕ la haute-couture, cu borduri scumpe - marca unui Golden Blitz. Şi cine nu stie ca in fruntea firmelor care defileaza pe podiumul celor castigatoare in inlocuirea bordurilor din Bucuresti, si nu numai, se afla una din societatile patronilor de la "...Blitz" inseamna ca nu a inteles nimic din anii conducerii PD-iste. Mai departe, e treaba primariei sa motiveze cum se cheltuiesc banii din buzunarele contribuabililor Capitalei, ocupati cu alte griji de genul circulatiei pe "arterele metropolei", a croirii parcarilor, intr-o efervescenta de neimaginat in aceste zile. Aproape esti tentat sa crezi ca interesul pentru linistea posesorilor de autoturisme, a locurilor de parcare din fata blocurilor de locuinte, trece printr-o "revolutie" cum n-a mai cunoscut de multa vreme "micul Paris" trist. Cu noaptea-n cap, buldozerele si muncitorii - de obicei fara sefi de santier - desfac pavajul, mutileaza trotuarele abia refacute - e drept, lamentabil, in unele zone si decapiteaza copacii din toate generatiile. Vina este, desigur, a pomului care s-a incapatanat sa creasca in calea inca neproiectatelor, pe atunci, parcari. Graba primariei de a inchiria repede-repede spatii de parcare, pe bani buni, este vizibila in pragul viitoarelor alegeri. Oricum, si din aceasta afacere "toata lumea va iesi multumita". Unii, insa, isi vor prelungi fericirea in asteptarea altor ocazii, in rumegarea altor strategii, care mai de care mai luminoase, invaluite in sclipiciul firmelor abonate la festinul politic. De fapt, majoritatea randuielilor administrative, ca sa nu mai vorbim de constructiile ilegale, din ultimii 17 ani, obladuite de mai-marii autoritatii locale, au poleiala si tremurul blitz-ului orbitor... "Cred ca e vorba de o mentalitate retardata, de o alienare si de o pofta excesiva de castig, care transforma orice efort in metri patrati vandabili, de calitate foarte proasta", imi spunea zilele trecute, intr-un alt context, presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, arh. Şerban Sturdza. Şi pentru ca e binevenit punctul de vedere al unui specialist, nu pot sa nu transcriu parerea distinsului arhitect.
"Din punctul meu de vedere, calitatea mediului construit bucurestean este execrabila. Şi cred ca in categoria de 'arhitectura>> intra poate 5 la suta din cladirile care se construiesc. Restul sunt afaceri imobiliare ordinare. Valoare este foarte putina..." Cauza?! "Modalitatea de a obtine lucrarile prin niste licitatii, mai mult sau mai putin trisate". Cam pe aici ne situam. Dar asteptam o iluminare. Credeti ca o vom dobandi prin hahaiala?!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.