Limita maxima, de 500 lei, poate fi extinsa cu acte justificative de venitCredit Europe Bank a venit cu o noua oferta pe piata cardurilor de credit. Banca emite din aceasta luna cardul de credit CardAvantaj Visa Classic in cel mult 30 de minute, fiin
Limita maxima, de 500 lei, poate fi extinsa cu acte justificative de venitCredit Europe Bank a venit cu o noua oferta pe piata cardurilor de credit. Banca emite din aceasta luna cardul de credit CardAvantaj Visa Classic in cel mult 30 de minute, fiind necesara doar prezentarea cartii de identitate si a unei facturi de utilitati, a anuntat ieri vicepresedintele bancii, Omer Tetik. Clientii pot obtine un credit maxim de 500 de lei daca prezinta o factura, iar limita de credit poate fi extinsa in functie de documentele justificative de venit.
"Ne-am dorit ca in ultima parte a acestui an sa oferim un raspuns prompt potentialilor nostri clienti, prin acordarea cardului de credit CardAvantaj in maximum 30 de minute, atat cat dureaza completarea documentatiei si aprobarea limitei de credit. Astfel, intr-o perioada aglomerata a anului, acestia economisesc timp pretios, fara a astepta si fara a face drumuri suplimentare la banca", a spus Tetik.
Echipele Credit Europe Bank care pot acorda cardurile de credit pe loc sunt formate dintr-un consultant de vanzari, un analist de credite si un consilier in marketing.Ţinta pe 2007: 10.000 de carduri de credit instantPana la finele acestui an, reprezentantii institutiei de credit estimeaza ca vor emite aproximativ 10.000 de carduri instant. "Avem mai multe canale de vanzari pentru cardul avantaj, iar cardul emis instant va avea anul viitor un aport de 15-20% din vanzarile totale ale cardului Avantaj", a mai spus Tetik. In ceea ce priveste investitiile facute in sistemul de procesare a cardurilor realizata in sediul bancii, reprezentantii Credit Europe Bank spun ca valoarea acestora de la inceputul anului trecut pana in iunie 2007 s-a ridicat la peste un milion de euro. Totodata, banca a anuntat ca incepand cu anul viitor va demara emiterea cardurilor cu cip. Clientii cardului Avantaj platesc o taxa anuala de 35 de lei, banca percepand comision zero pentru tranzactiile prin POS-urile in tara si strainatate si un comision de 1% pentru retragerea de numerar de la ATM-uri.
Pentru tranzactiile efectuate in reteaua comerciantilor parteneri ai bancii, posesorii de carduri beneficiaza de o perioada de gratie de 45 zile pentru plata ratei, dupa care este perceputa o dobanda de 25%.Banca vrea o cota de 20% din piata cardurilor de credit"Totodata, reamintim ca, incepand cu luna septembrie, gradul de indatorare maxim acceptat de Credit Europe Bank este, si in cazul cardului de credit CardAvantaj, de pana la 65% din veniturile clientului si se va stabili pe baza venitului solicitantului si a scoringului calculat de banca", a mai spus Tetik. Credit Europe Bank detine in prezent o cota de 11% din piata cardurilor de credit si cea a POS-urilor, cu o retea de 107 ATM-uri si peste 5.500 POS-uri. Pentru finele acestui an, banca vizeaza o cota de piata de 20% pentru cardurile de credit si de 15% pe segmentul aparatelor pentru plata cu cardul la comercianti, de la 11% cat detine banca in prezent pe ambele segmente, a mentionat vicepresedintele bancii. Credit Europe Bank, fosta banca Finansbank Romania, se afla pe piata bancara romaneasca din februarie 2000 si are o retea de 100 de sucursale si agentii, precum si canale de distributie alternative cum sunt bancomatele (ATM), aparatele pentru plata cu cardul la comercianti (POS) si serviciile de internet banking.
Institutia care face parte din grupul turc Fiba are peste 400.000 de clienti. La finele primului trimestru, banca detinea active de 815 milioane de euro si are in vedere atingerea unei cote de piata de 2% pana la sfarsitul acestui an. La sfarsitul anului trecut, institutia avea active in valoare de 703,9 milioane de euro si o cota de piata de 1,4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.