Una dintre tendintele pietei imobiliare este reprezentata de migrarea zonei de interes, din nordul capitalei spre zonele de sud si est, unde sunt dezvoltate mini-cartiere de apartamente, destinate clasei medii. Specialistii imobiliari estimeaza ca in
Una dintre tendintele pietei imobiliare este reprezentata de migrarea zonei de interes, din nordul capitalei spre zonele de sud si est, unde sunt dezvoltate mini-cartiere de apartamente, destinate clasei medii. Specialistii imobiliari estimeaza ca in viitorul apropiat apartamentele pentru clasa medie vor fi cele mai cautate optiuni locative. Prin urmare, in perioada urmatoare se va intensifica activitatea de constructie pe segmentul clasei medii, ca urmare a cererii din ce in ce mai mari pentru locuinte noi.
Zona de sud a capitalei a inceput sa fie reconsiderata de catre investitori, iar principalul motiv il constituie pretul terenurilor. Astfel, tranzactiile cu terenuri in aceasta zona sunt o afacere profitabila datorita preturilor scazute, comparativ cu celelalte zone, fapt ce va duce implicit la dezvoltarea zonei prin constructia de cartiere rezidentiale. Avand in vedere preturile mici la terenuri, in sudul Bucurestiului se pot dezvolta proiecte imobiliare rezidentiale pentru clasa medie, cu un pret de vanzare a locuintelor de maximum 1000 euro/mp construit. Ansamblul rezidential Gloria constituie un exemplu al intensificarii constructiei de ansambluri de locuinte pentru clasa medie in zona de sud a Bucurestiului.Cartierul Gloria este situat in comuna JilavaAnsamblul rezidental Gloria, dezvoltat de K1 Management & Consulting, este situat in zona de sud a capitalei, in comuna Jilava, cu acces din soseaua de centura si cu legatura directa la DN Bucuresti-Giurgiu. In imediata apropiere a complexului se afla marile centre comerciale Selgros si Metro. "In viitorul apropiat se preconizeaza o dezvoltare rapida a zonei de sud, atat din punctul de vedere al proiectelor rezidentiale, cat si din punctul de vedere al retelelor de comunicatii rutiere", a precizat Laura Filip, manager assistant in cadrul Eurohouse, agentul coexclusiv al proiectului.
Lucrarile de constructie a proiectului au fost demarate la sfarsitul lunii octombrie si vor fi finalizate in februarie 2010. Prima etapa de construire se va finaliza in octombrie 2008, cand vor fi date spre folosinta primele 4 imobile.
Cartierul Gloria este desfasurat pe o suprafata de teren de 20.900 mp, iar suprafata totala construita a ansamblului este de 21.900 mp. Complexul imobiliar va fi format din 11 blocuri pe structura P+4, totalizand 299 de apartamente. "Ansamblul rezidential Gloria face parte din categoria dezvoltarilor imobiliare construite dupa cele mai noi norme si cu materiale moderne, dar cu un pret de vanzare accesibil, deoarece este construit pe un teren al carui pret de achizitie a fost initial mic. Ansamblul beneficiaza de cele mai moderne tehnologii si facilitati pe care multe blocuri “vechi” nu le au: lifturi la blocuri cu regim de inaltime pe 4 niveluri, retele complet subterane de cabluri, centrala de scara, izolatie termica, contoare de apa si caldura", a adaugat Laura Filip, assistant manager la Eurometropola.Pretul: 700 euro/mp +TVAAnsamblul ofera 95 de garsoniere, 153 de apartamente cu 2 camere, 153 de apartamente cu 3 camere, 1250 mp de spatii comerciale si 300 de locuri de parcare. "Apartamentele sunt finisate complet (gresie, faianta, parchet, usi de interior, obiecte sanitare, robineti, geamuri termopan). In plus, toate blocurile beneficiaza de lift si incalzire centrala. La parterul blocurilor se afla spatii comerciale care acopera aproape toate nevoile unei vieti moderne, iar intr-o cladire separata va fi o mica grdinita de copii. Ansamblul rezidential Gloria va fi un punct de referinta important pentru locuitorii din partea de sud a capitalei. Odata cu demararea proiectului, in zona vor fi atrase investitii importante", ne-a informat Filip. La parterul blocurilor se afla spatii comerciale care acopera aproape toate nevoile unei vieti moderne, iar intr-o cladire separata va fi o gradinita de copii.
In ceea ce priveste pretul de cumparare, acesta este de 700 euro/mp +TVA. Ca modalitati de plata la semnarea contractului se vor plati 1000 euro pentru garsoniere, 2000 euro pentru apartamentele cu 2 camere, 3000 euro pentru cele cu 3 camere. La semnarea antecontractului se va achita 20% (minus taxa de rezervare) din suma totala, 60% din suma se va plati in rate trimestriale, pe durata constructiei, iar restul de 20% va fi platit la livrarea apartamentului. "E de retinut faptul ca pretul stabilit la semnarea contractului de rezervare va ramane nemodificat, pana la livrarea apartamentului", ne-a declarat Laura Filip, manager assistant in cadrul Eurohouse. Pentru varianta credit ipotecar, la semnarea antecontractului se va achita 10% (minus taxa de rezervare) din suma totala, la 1 noiembrie 2007 se va plati un avans de 15%, iar restul de 75% va fi achitat la livrarea locuintei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.