IMB si Asociatia pentru Masini de Calcul vor da startul celei de-a 32-a editie a competitiei internationale universitare ACM International Collegiate Programming Contest.
Faza pentru Europa de Sud Est   se va desfasura in Romania la Un
IMB si Asociatia pentru Masini de Calcul vor da startul celei de-a 32-a editie a competitiei internationale universitare ACM International Collegiate Programming Contest.
Faza pentru Europa de Sud Est se va desfasura in Romania la Universitatea Politehnica in perioada 25 - 27 octombrie. ACM este cea mai prestigioasa competitie de programare din lume sponsorizata de IBM ce va reuni in competitiile regionale din acest an peste 6.099 de echipe universitare din 82 de tari de pe sase continente. Competitia ofera posibilitatea echipelor formate din cate trei studenti sa isi foloseasca abilitatile in programare creativitate si rezistenta psihica pentru a rezolva probleme din lumea reala, complexe sub presiunea unui timp limita de cinci ore. Doar 90 de echipe din intreaga lume vor concura in finala mondiala programata pentru 6-10 aprilie 2008 im Banff Springs Alberta Canada pentru premii burse si onoarea de a castiga trofeul. Avand in vedere ritmul rapid al schimbarilor din actuala industrie IT, abordarile integrate asupra mediului de afaceri si tehnologie la nivel universitar sunt esentiale. Prin aceasta colaborare intre industrie si mediul academic concursul implica pe cei mai buni studenti din mediul IT din universitati si colegii de pe intreg globul sa utilizeze tehnologiile open source adoptate de companiile de afaceri si organizatii inovative. "Generatiile viitoare de lideri in domeniul IT va avea nevoie de o baza solida de cunostinte atat in tehnologie, cat si privind mediul de afaceri pentru a genera schimbari pozitive in societate.Acesta este motivul pentru care IBM este pasionat de colaborarea cu universitatile. Noi intelegem cat de important este sa ajutam studentii sa isi dezvolte aceste abilitati pentru a avea succes in etapele urmatoaresi concursul inglobeaza toate aceste idealuri", a declarat Mihai Tudor, country general manager IBM Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.