Ministrul de interne Cristian David s-a aflat, ieri, in vizita la Roma pentru a analiza cu partea italiana problemele generate de infractorii romani. Vizita oficialului de la Bucuresti a coincis, intamplator sau nu, cu arestarea a 29 de romani acuza
Ministrul de interne Cristian David s-a aflat, ieri, in vizita la Roma pentru a analiza cu partea italiana problemele generate de infractorii romani. Vizita oficialului de la Bucuresti a coincis, intamplator sau nu, cu arestarea a 29 de romani acuzati de comiterea a peste 70 de infractiuni de furt agravat si santaj in Padova.

Acestia erau parte a unei retele infractionale formate din aproximativ 40 de persoane care isi desfasura activitatea in regiunile Triveneto si Lombardia. Raidul politiei italine face parte din proiectul Ita.Ro desfasurat in colaborare cu fortele de ordine din Romania.

Prima misiune a politistilor romani trimisi in Italia, incheiata la jumatatea lunii iulie, s-a soldat cu evacuarea a circa 1.000 de cetateni rromi instalati ilegal in jurul capitalei italiene. „Succesele“ infractorilor romani urmau sa fie in centrul discutiilor pe care ministrul David le-a avut programate cu omologul sau italian, Giuliano Amato, si primarul Romei, Valter Veltroni. Primarul Romei a avertizat recent ca va duce problema imigrantilor romani la Comisia Europeana si a chemat la proteste antiromanesti.

Oficialii italieni se contrazic
Discutii similare au avut loc si la Bucuresti, cu ocazia vizitei, incheiate marti, a viceministrului de externe italian, Famiano Crucianelli.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.