Ludovic Orban a reconfirmat ieri seara, in emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzata pe Antena 2, ca il va reincadra, ca director general in Ministerul Transporturilor, pe Gabriel Stefanescu si va dispune plata salariilor si despagubirilor
Ludovic Orban a reconfirmat ieri seara, in emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, difuzata pe Antena 2, ca il va reincadra, ca director general in Ministerul Transporturilor, pe Gabriel Stefanescu si va dispune plata salariilor si despagubirilor cuvenite acestuia.

La 11 ani dupa ce a fost concediat abuziv de Traian Basescu (in calitate de minstru al Transporturilor), inaltul functionar public, prezent in exclusivitate la Antena 2, a povestit cum a castigat la CEDO procesul intentat statului roman si i-a dat un ultimatum public de doua saptamani sefului statului pentru a-i achita intreaga suma. 

Ministerul Transporturilor il va da in judecata pe Traian Basescu  pentru recuperarea unui prejudiciu de 44 milioane de lei (13,3 milioane de euro), rezultat din rezilierea contractului de construire a tronsonului de Autostrada Bucuresti - Fundulea din anul 1997.

"Consortiul, care trebuia sa construiasca tronsonul respectiv, a dat in judecata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), pentru faptul ca a fost reziliat acest contract si a obtinut un titlu executoriu de la Consiliul de Arbitraj de pe langa Camera de Comert a Romaniei, privind plata unei despagubiri de 44 milioane de lei", a explicat Ludovic Orban (foto), ministrul Transporturilor.


CONSTRUCTORI. Consortiul va primi esalonat despagubirea de la CNADNR, stabilita de instanta de judecata, pana la jumatatea anului viitor. "Nu voi accepta ca acest prejudiciu sa fie acoperit din banii contribuabililor si in acest moment analizam modul in care vom recupera acesti bani de la cei vinovati, intre care se afla si fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu", a explicat Orban. Consortiul care fusese ales in 1996 pentru a construi tronsonul respectiv era format din companiile Italstrade  Centrala de Constructii Cai Ferate (CCCF), companii care in cele din urma au si realizat respectivul tronson in perioada guvernului Adrian Nastase.
Elena Stan


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.