Unul dintre inlculpatii din dosarul „Portbagajul“ s-a predat ieri, la Directia Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politiei. Stefan Popa era dat in urmarire generala pentru efectuarea unei pedepse de sapte ani de inchisoare. Stefan Popa nu este la prima fapta de acest gen. In urma cu sase ani, Stefan Ioan Popa si Aurelian Tanasescu, un alt inculpat din dosarul „Portbagajul“ s-au predat pe Aeroportul Otopeni dupa ce au sosit cu o cursa de la Chisinau.

Potrivit procurorilor, in 11 ianuarie 2000, in jurul orei 18:00, Cornel Dinicu, Claudiu Paraschiv (Musat) si Valentin Raducan ar fi spart geamul lateral stanga spate al autoturismului apartinand omului de afaceri Mihai Bucurenciu, patronul firmei de sticlarie Prolux si al discotecii „Club 99“ din Bucuresti si au sustras bijuterii si sume de bani in valuta in valoare de jumatate de milion de dolari. Anchetatorii nu au reusit nici pana acum sa stabileasca daca aceasta suma a existat sau nu.

Ulterior, Valentin Raducan a fost rapit si, dupa ce a fost tinut sechestrat la mai multe adrese din Capitala, a fost dus la vila lui Bucurenciu din Breaza, de unde a reusit sa fuga. Conform procurorilor, la rapirea lui Raducan au participat: Ilie Alexandru si Ahmet Metin, din clanul Gemenii, Iulian State, Sorin Stan, Ion Stoian, Florian Stoenescu, Corina Luiza Leuca, Gheorghe Radut, zis Dorde, Marius Mihail Toader, zis Pinky, Aurelian Stefan Tanasescu, zis Auras, Ioan Stefan Popa, zis Stef.

Refuzul extradarii