Cea mai mare parte a Europei va fi dominata de un maxim de pre­siune, care se va intensifica. In tarile sudice si de sud-est, cir­cu­la­tia aerului, in apropierea supr­a­fe­
Cea mai mare parte a Europei va fi dominata de un maxim de pre­siune, care se va intensifica. In tarile sudice si de sud-est, cir­cu­la­tia aerului, in apropierea supr­a­fe­tei solului, se va mentine dinspre est, spre vest, iar in straturile de deasupra dinspre vest, catre est si va continua sa patrunda aer mai cald, astfel ceata va fi pre­zenta in zonele joase, dimineata. Si in straturile mai inalte ale atmosferei, cam­pul de presiune va fi in res­truc­turare asa incat circulatia aerului res­tran­ge si izoleaza norii purtatori de ploi, in zona Italiei, a Muntilor Alpi si in zona Austriei si Ungariei, unde vor mai fi ploi, multe si insemnate cantitativ, cel putin pe parcursul zilei de astazi. (meteorolog Romica Jurca)   BUCURESTI Azi (vineri): Cerul va fi variabil, iar di­mi­nea­ta si noaptea vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab. Maine (sambata): Cerul va fi mai mult noros si vor fi conditii de ceata dimineata. Vantul va sufla in general slab. Maxima: 18°C, iar minima: 7°C. Poimaine (duminica): Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Maxima: 17°C, iar minima: 7°C.   Azi in tara Bacau               15°C Baia Mare        17°C Brasov             15°C Buzau               19°C Cluj-Napoca    16°C Constanta         17°C Craiova            18°C Deva                18°C Galati               16°C Iasi                   15°C M. Ciuc            12°C Oradea             18°C Pitesti               18°C Sibiu                16°C Suceava           13°C Targu Mures     16°C Timisoara         18°C   La munte Azi (vineri): Cerul va fi variabil, cu innorari in Occidentali si vestul Meridio­nalilor, unde izolat noaptea va ploua slab. Maine (sambata): Cerul va prezenta innorari, indeosebi in Occidentali si Me­ridionali. Va ploua slab, local in Muntii Banatului si izolat in restul zonei montane. Poimaine (duminica): Cerul va fi mai mult noros. Va ploua local in Occidentali si Me­ridionali si pe arii mai restranse in restul zonei montane. Dimineata si noaptea, local pe vai va fi ceata.   Drumetii Plaiul Foii - Refugiul Diana Este un traseu usor si placut din Piatra Craiului. La aproximativ 1 km in aval de cabana Plaiul Foii, la confluenta Vaii Padina lui Raie cu Barsa Mare, intalnim pentru prima oara traseul ce urca Valea Padina Ursului (in stanga) si iese in Curmatura Prapastiilor, sub peretii Muchiei Padina Popii, la refugiul Diana (1.480m). Trusa medicala. O mica trusa de medicamente pentru drumetii montane nu trebuie sa lipseasca nici unui turist. Aceasta trebuie sa contina: aspirina, vitamina C, midocalm, algocalmin, saprosan, biseptol, comprese sterile, fasa elastica, leucoplast antiseptic. Vitamina C este un energizant foarte bun si reduce consumul de apa, inlaturand pe moment setea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.