Directorul Spitalului Judetean Timisoara, Mihai Ionac, a fost demis pentru grave nereguli in actul managerial. Desi decizia ministrului Eugen Nicolaescu i-a fost comunicata managerului insitutiei sanitare, in scris, Mihai Ionac s-a rezumat doar la a nega existenta unui asemenea document, care vizeaza desfacerea contractului sau de munca.

In urma cu o saptamana, Jurnalul National a descris, in amanunt, atmosfera de teroare care s-a instalat in randul cadrelor medicale, o data cu descinderea liberalilor in Spitalul Judetean Timisoara.

Mai mult, au existat o serie de plangeri penale formulate impotriva dr Mihai Ionac, inclusiv la DNA, acuze asumate de un grup de doctori banateni, care scoteau in evidenta o serie de posibile fapte de natura penala. Momentul culminant a fost atins in momentul in care medicul Mihai Ionac i-a facut plangere penala sefului DSP Timis. Dr Horia Vermesan nu a facut altceva decat sa dea curs unei solicitari venite din partea Jurnalului National, la Legea 544 din 2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, vizavi de rezultatele unor verificari, care au fost facute de DSP Timis la unitatea medicala, condusa de Mihai Ionac.