PREMATUR. Autoritatile din Sibiu au intrat inca de pe acum in febra Sarbatorilor de iarna. Angajati ai Primariei si SC Electrica SA au umplut deja orasul cu ornamente specifice Craciunului, desi suntem abia in octombrie. Primarul Iohannis spune ca nu
PREMATUR. Autoritatile din Sibiu au intrat inca de pe acum in febra Sarbatorilor de iarna. Angajati ai Primariei si SC Electrica SA au umplut deja orasul cu ornamente specifice Craciunului, desi suntem abia in octombrie. Primarul Iohannis spune ca nu vrea sa fie prins cu instalatiile nepregatite. (Dan Tomozei)


11:52 - RUTIER
BACÃ…U. Traficul rutier pe DN 2, in comuna Serbanesti, a fost inchis complet, dupa ce apele raului Bistrita au afectat infrastructura drumului.
SCUMPIRE. Petrom a anuntat ca scumpeste benzina si motorina cu
6 bani pe litru de astazi, ca urmare a variatiei cotatiilor bursiere.


11:57 - PROCES
EXCEPTIE. Plangerea facuta de Traian Basescu impotriva sanctionarii sale de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, pentru ca a numit o jurnalista "tiganca imputita", a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti pe motiv ca seful statului nu ar fi respectat procedura prealabila.
SCOLI. Guvernul a alocat 4.000 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrarilor de consolidare, reparare si reabilitare a aproape 4.000 de unitati de invatamant din sistemul preuniversitar - gradinite, scoli, scoli de arte si meserii, licee - din toate judetele tarii si din municipiul Bucuresti.

SCHIMBARE - Trecem la ora de iarna Romania va trece maine noapte la ora oficiala de iarna, iar ziua de 28 octombrie va fi cea mai lunga din an, cu 25 de ore. Astfel, sam­­ba­ta spre duminica, ora 4:00 va de­veni ora 3:00. CFR Calatori a anun­tat ca schimbarea nu va mo­difica mersul trenurilor in vigoare. Astfel, trenurile de calatori care se vor afla in circulatie la ora schim­barii vor opri in statiile de parcurs pentru a se adapta la noul orar.  INCIDENT - Olimpicii MIRA, trageri nereusite
Antrenamentele lotului olimpic de tir al Ministerului Internelor si Reformei Administrative s-au soldat cu un incident. Olimpicii se pregateau de zor la poligonul Tunari al Federatiei Romane de tir pentru balcaniada care va avea loc la sfarsitul lunii noiembrie. La final, un sportiv din lot a uitat o capsa pe teava unui pistol, care s-a descarcat accidental in fesa unui unei colege. Tanara a fost transportata imediat la spital, insa rana a fost una superficiala. (M.R.)

Justitie - Reorganizarea MJ, contestata
O hotarare de Guvern promovata marti de ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, privind reorganizarea Ministerului este contestata de cinci manageri publici de la ANP, potrivit NewsIn. Documentul prevedea reducerea numarului de posturi de manageri publici din minister si ANP, iar protestatarii sustin ca "Executivul de­ci­de astfel eliminarea unor persoane a caror pregatire profesionala a costat in medie 30.000 Euro pentru fiecare". Cei cinci cer anularea documentului si ameninta cu plangere penala.

EXPOZITIE - Protectia mediului si a peisajului
Niculae Radulescu-Dobrogea, presedinte Eco-Civica, organizeaza astazi Expozitia de fotografie "Protectia mediului si a peisajului". Peste 100 de imagini comentate vor fi expuse la sediul Ordinului Arhitectilor din Romania, din Strada Pictor Artur Verona nr. 19, la ora 17:00. "Aspecte privind influenta concetatenilor nostri asupra aerului, apei, parcurilor, zonelor de munte sau litoralului vor sfichiui comportamentul pasiv sau complice al unor autoritati", ne-a spus Dobrogea. (M.A.C.)


TÃ…RGU-JIU / Copii intoxicati cu gaze la gradinita
Noua copii de la o gradinita din Targu-Jiu au ajuns ieri la Spitalul Judetean, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Potrivit educatoarei Eliana Palaba, dupa ce au inceput sa se planga de ameteli, copiii au fost scosi in curtea gradinitiei, la aer, si apoi dusi la spital. Conform cadrelor medicale, starea micutilor este buna, ei fiind externati dupa doua ore de tratament. Echipele Distrigaz au declarat ca intoxicarea s-a produs din cauza unui cos de fum care nu fusese curatat. (G. Mladin)


SEMNAL - Telverde contra cancerului
La linia gratuita cu numarul 0800 800 421 din Institutul Oncologic Bucuresti se ofera informatii si consiliere copiilor
si adolescentilor bolnavi de cancer, precum si parintilor acestora. Pentru inceput, telefonul este activ cinci zile pe saptamana, de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 17:00, si poate fi apelat in mod gratuit din reteaua de telefonie fixa RomTelecom. Initiativa apartine Asociatiei P.A.V.E.L. si Institutului Oncologic "Prof. Dr Alex Trestioreanu".


Inaugurare - Marinescu are cabinet parlamentarSenatorul PC Marius Marinescu si-a deschis ieri cabinet parlamentar in Soseaua Vergului. "Am vrut sa fiu cat mai departe de centru si cat mai aproape de oamenii normali. Il astept aici si pe prima­rul general, Adriean Videanu, sa se desprinda de Constanda si de samsarii imobiliari, ca sa putem sa re­dam Parcul Bordei bucures­te­ni­lor", a spus Marinescu. "Cel mai pro­lific senator al Romaniei", dupa cum l-a numit liderul PC Bucu­resti, Dan Ioan Popescu, pe Marinescu, a fost sustinut la deschi­de­rea cabinetului sau de numerosi senatori si deputati ai PC. (Dana Piciu)  COD GALBEN - Risc de inundatii in patru judete Patru prefecturi au primit ieri o noua avertizare hidrologica cotata cu codul galben. Astfel, in judetele Dolj, Harghita, Covasna si Brasov a fost anuntat riscul cresterii debitelor pe unele rauri din bazinele Jiu si Olt, ca urmare a propagarii viiturilor formate anterior, cu depasiri ale cotelor de atentie. Aceasta avertizare este valabila pana astazi, la ora 18:00. Totodata se ridica avertizarea cod portocaliu din toate celelalte bazine hidrografice atentionate zilele trecute. (Anca Ardeleanu)  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.