Presa spaniola remarca scaderea popularitatii lui Gigi Becali, care a declarat, dupa insuccesul de la Sevilla, ca „eu dau bani de la mine si se goleste sacul, e foarte greu".

Anul trecut, Gigi Becali descaleca de pe cai mari in sanctuarul galacticilor din Madrid, Santiago Bernabeu, facind pomeni cu bilete printre capsunari. Acum, in templul fotbalului romanesc de la Sanchez Pizjuan, finantatorul din Ghencea, lovit de vertij si in viata politica, si-a schimbat radical discursul: „Ma dau eu razboinic, dar vin batut, cu inima distrusa. Nu mi-e usor, e greu sa stai linga un presedinte (n.r. - José Maria del Nido) si sa te simti ca un gindac. Asta sint, pentru ca m-a batut. Nu imi e usor, am si eu demnitatea mea. Probabil gindea: «Prietenul meu, dar te-am batut, hai noroc, fraiere»". Dupa ce i-a facut „vagabonzi" pe suporterii Stelei, Becali este injurat la fiecare meci de acasa, dar a fost asteptat cu huiduieli si in Spania, chiar inaintea alegerilor europarlamentare. Aceiasi fani il asteptasera cu bannere „NU Becali!" la cantonamentul efectuat de Steaua la Valencia in aceasta vara.

Latifundiarul care se lauda ca l-a detronat pe Tiriac din topul bogatasilor din Romania, care a anuntat ca pariaza 500.000 de euro pe victoria Stelei si care apoi reducea suma la 300.000, pentru ca, in final, sa evite subiectul de teama de a nu-i cere cineva biletul, admite ca ar avea si probleme financiare. „N-am putut mai mult. Sevilla ia 25 de milioane de euro din drepturi tv, 21 de milioane din abonamente, au marit bugetul la 95 de milioane. Sevilla se autofinanteaza, eu dau bani de la mine si se goleste sacul, e foarte greu. Sper sa creasca acesti copii, Bicfalvi, Tudose, Ochirosii, sa-si revina Vali Badea... In Romania trebuie sa cresti jucatori de valoare pentru a te putea bate cu ei, altfel n-ai nici o sansa", a subliniat Becali. Nu este primul semnal cu privire la conturile umflate artificial ale lui Becali, care a repetat obsesiv in acest sezon ca vrea sa se desparta de vedetele echipei, Dica, Goian, Banel Nicolita, Ovidiu Petre, pentru a creste o alta generatie buna peste ani la export, fara sa mai cumpere straini „scumpi". In plus, a anuntat ca vrea sa cumpere o aeronova Boeing, dar ulterior nu s-a inteles la pret cu Tiriac.

Exoticul personaj din estul Europei, care era prezentat la BBC drept ultrareligiosul cu propriul chip pe icoane sau anti-homosexuali, a devenit si pentru presa occidentala un „animal politic", iar toate remarcele referitoare la el sint in consecinta. „Controversatul Gigi Becali este in pierdere de popularitate", „Becali a inceput sa-si distruga cariera politica atunci cind

l-a indepartat pe Hagi", „Scandalul cu Hagi, departe de a fi linistit apele, risca sa aiba efect de bumerang asupra lui Becali, deoarece nivelul sau de popularitate a scazut atit de mult incit cursa sa politica este in pericol" sint doar citeva dintre comentariile presei spaniole.