Raiffeisen International Bank-Holding AG, subsidiara a Grupului Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), a deschis oficial unitatea cu numarul 3.000 in Europa Centrala si de Est (ECE), a declarat compania intr-un comunicat de ieri.
Noua sucursala este situata in orasul Tyumen din Rusia, resedinta provinciei Tyumen Oblast din Districtul Federal Urals, la aproximativ 2.100 km est de Moscova.
Raiffeisen International a ajuns sa deserveasca peste 13 milioane de clienti la sfarsitul lunii septembrie 2007. Pana in 1999, grupul Raiffeisen s-a concentrat pe corporate banking, insa din acel an a inceput si dezvoltarea activitatii de retail.
Astfel, numarul de clienti a crescut constant, ajungand la 5 milioane in 2004 si 12,1 milioane la sfarsitul lui 2006. In medie, 100.000 de clienti opteaza pentru Raiffeisen in fiecare luna.
In primele sase luni ale anului 2007, Raiffeisen International a deschis inca 108 sucursale, ceea ce reprezinta o medie de aproximativ patru sucursale noi pe saptamana, ajungand la un total de 2.956.
"Sucursalele nu numai ca atrag clienti noi, ele sunt un suport important pentru sporirea notorietatii brandului Raiffeisen, cu impact direct asupra vanzarilor", a declarat Aris Bogdaneris, membru de Board in cadrul Raiffeisen International, responsabil cu Retail Banking.
In prima jumatate a anului 2007, activele bancare totale din Rusia au crescut cu 22,1%, pana la 495,3 miliarde euro.
La aceasta crestere a contribuit si dezvoltarea rapida a Raiffeisen Bank Austria si Moscova. Raiffeisen International este lider in ceea ce priveste numarul de unitati bancare intre grupurile bancare internationale din cinci piete ale ECE (Albania, Kosovo, Belarus, Ucraina si Rusia).