In PSD este inflatie de „Brutusi", dar nici unul nu are curaj sa puna capat chinurilor politice ale lui Mircea Geoana.

Avind inca nostalgia vocii tunatoare a lui Cozminca si chiar pe cea a mormaitului ingrosat din virful buzelor lui Nastase, pesedistii n-au inteles de ce, marti, atunci cind secretarul lor general, Titus Corlatean, s-a agatat de microfonul lansarii candidatilor pentru PE, in loc sa rasune sala mobilizator, s-au auzit niste scincete subtirele care indemnau, ridicol, la lupta, exprimind insa, involuntar, emascularea unanim constientizata a PSD. Si-au dat coate chiar si Liviu Dragnea si Mircea Geoana, desi nici ei nu sint chiar niste simboluri razboinice ale partidului. De altfel, plin de „curaj", Dragnea refuza de fiecare data, asa cum a refuzat si marti, sa vorbeasca in public, preferind sa-si ironizeze sefii, in special pe Geoana, subiect preferat de bancuri din cauza sovaielilor, razgindelilor si a discursurilor sale graseiate si impanate cu gesticulatia unui stol de pasari atinse de gripa aviara. Intre doua ironii, Dragnea viseaza sa fie presedinte la PSD, in locul lui Geoana, angajindu-si chiar si un consultant politic pentru a-i pregati strategia de atac.

Pe aceeasi scena unde Corlatean era ridiculizat pentru pitigaiala, inca cineva visa (dar cu timiditate) la scaunul lui Geoana - Cristian Diaconescu, preferatul societatii civile si, sporadic, al Grupului de la Cluj. Sprijinit de o usa, privindu-si dispretuitor colegii, Victor Ponta isi afisa si el statura de pretendent la acelasi rivnit fotoliu.

Spectator incintat de acest spectacol a fost, in rindul al doilea, chiar pe scaunul din mijloc, cu un cap peste ceilalti, Adrian Nastase. Isi alesese locul acela central tocmai pentru a fi vazut de cei de pe scena, ca sa-l enerveze pe Geoana, pe care l-a fixat timp de doua ore cu zimbetul sau malitios, care parea sa-i transmita presedintelui PSD „n-ai sa mai stai mult pe scaunul ala".

Pe aceeasi strategie se misca si Ion Iliescu, lovit subit de o gripa nemiloasa cind e vorba sa dea ochii public cu Mircea Geoana, dar vindecat miraculos cind trebuie sa-i mai dea acestuia in cap cu o declaratie batjocoritoare. Iliescu si Nastase au un plan pentru inlaturarea lui Geoana, dar cind vrea Nastase sa porneasca atacul, nu mai vrea Iliescu, iar cind vrea Iliescu, il pondereaza Nastase. Paradoxal, tocmai emascularea generalizata din PSD ar putea sa fie sansa de supravietuire a lui Mircea Geoana.