Stefan Popa, unul dintre urmaritii din dosarul "Portbagajul", cazul care a generat celebra operatiune "Luna" a Politiei, din anul 2000, s-a predat. Popa avea un mandat de executare a pedepsei, fiind acuzat de lipsire de libertate, iar ieri s-a pre
Stefan Popa, unul dintre urmaritii din dosarul "Portbagajul", cazul care a generat celebra operatiune "Luna" a Politiei, din anul 2000, s-a predat. Popa avea un mandat de executare a pedepsei, fiind acuzat de lipsire de libertate, iar ieri s-a predat in direct, la Realitatea TV.
Inainte de a intra in sediul Directiei de Cercetari Penale, Stefan Popa si-a motivat gestul spunand ca nu vrea sa se mai ascunda pentru "o condamnare nedreapta". A mai sustinut ca, in timp ce era cautat pentru a fi incarcerat, s-a ascuns in tara. Dosarul "Portbagajul" s-a lasat, in urma cu patru ani, cu ani grei de inchisoare pentru persoanele invinuite de sechestrarea si torturarea unui barbat, printre condamnati fiind si Popa. Insa cel mai cautat personaj din acest dosar, Mihai Bucurenciu, se afla inca in libertate, fiind dat in urmarire internationala. Condamnat in afacerea "Portbagajul", dosarul care a provocat in anul 2000 un cutremur in cadrul Politiei, si urmarit international, Bucurenciu nu este de gasit. In 11 ianuarie 2000, Mihai Bucurenciu le-a spus prietenilor ca i-a fost spart autoturismul si i-a fost furata o geanta din piele in care se aflau 420.000 de dolari, 30.000 de marci, 2000 de lire sterline, 120.000.000 lei si circa 300 grame de bijuterii. El a afirmat ca il banuieste pe Valentin Raducan si pe amicii acestuia. In acea seara, la sediul firmei lui Bucurenciu s-au prezentat mai multe persoane. La sediu, dar si la un local din Giulesti care-i apartinea lui Bucurenciu, se aflau 50-60 de persoane angajate de acesta. Valentin Raducan a fost sunat de unul dintre acolitii lui Bucurenciu si atras la sediul firmei acestuia. A ajuns in jurul orelor 22.30. A fost introdus intr-unul din birouri si supus agresiunilor fizice, pentru a-l determina sa restituie suma presupus a fi fost furata. De teama, Raducan a afirmat ca ar fi participat la furt impreuna cu un alt barbat, agresorii cerandu-i sa-i duca acasa la acesta, ceea ce a si facut. Cel despre care Raducan afirmase ca a participat la furt a fost lovit si urcat in masina lui Bucurenciu.
Sange spalat la "Nufarul"
In timpul primelor zile de sechestru, lui Raducan i-a fost fracturat degetul mic de la mana stanga. Atat el, cat si cealalta persoana sechestrata au fost supusi agresiunilor si torturilor cu rangi de fier si bare din otel inrosite in foc. In 18 ianuarie, concubina lui Raducan a anuntat Politia despre sechestrarea acestuia. Imediat, Raducan a fost mutat de agresori in mai multe imobile, precum si intr-o biserica parasita din Giulesti-Sarbi. In 12 ianuarie, pentru ca era plin de sange, Raducan a fost dezbracat, iar hainele lui au fost trimise la spalat, la "Nufarul". Pe bonul spalatoriei apare mentiunea ca acestea prezentau urme de sange. In 4 februarie, Bucurenciu a plecat la vila lui din Breaza, trei zile mai tarziu fiind transportat acolo si Raducan. In 14 februarie, Raducan a reusit sa scape, escaladand o fereastra. Bucurenciu a fost dat in urmarire generala de catre Politie. A fost retinut in Belgia, dar autoritatile din aceasta tara au refuzat extradarea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.