Peste 500 de politisti  din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX vor organiza luni, in Piata Revolutiei, intre orele 11:45-13:45, un miting de protest, dupa ce solicitarile lor, prezentate in nenumarate randuri
Peste 500 de politisti  din cadrul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor PRO LEX vor organiza luni, in Piata Revolutiei, intre orele 11:45-13:45, un miting de protest, dupa ce solicitarile lor, prezentate in nenumarate randuri conducerii MIRA, au ramas nerezolvate. Pe langa politistii din 16 judete, in semn de solidaritate, la protest se vor alatura si delegatiile organizatiilor sindicale din 19 tari europene afiliate la Consiliul European al Sindicatelor din Politie. Asigurarile de viata si pentru riscurile din accidente, mentinerea varstei actuale de pensionare, stabilitatea in posturi, protectia politistilor in caz de ultraj sau pericol (asta dupa ce, intre 2003 si 2006, mai mult de 43 de politisti au decedat in timpul serviciului din cauze care tin de exerci­tarea profesiei), acordarea primelor de concediu restante pentru 2004-2006 si spor de fidelitate pentru 2005 tuturor politistilor sunt doar cateva dintre revendicarile cerute de sindicatul PRO LEX. "Ceea ce cerem sunt drepturi legale mentionate in legile in vigoare si chiar confirmate, unele dintre ele, prin hotarari judecatoresti ramase definitive, insa neacordate pana acum. Atunci cand cei care isi iubesc meseria au parte de conditiile necesare pentru practicarea ei la standarde inalte de profesionalism, societatea in ansamblu  are numai de castigat", a declarat Vasile Lincu, presedintele PRO LEX.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.