Profitul pentru T3, in scadere cu 75%Merck KGaA a raportat ca profitul pentru al treilea trimestru a scazut cu 75% din cauza subaprecierii activitatii noii sale achizitii, Serono SA din Elvetia, informeaza Bloomberg.
Cea mai mare companie de bio
Profitul pentru T3, in scadere cu 75%Merck KGaA a raportat ca profitul pentru al treilea trimestru a scazut cu 75% din cauza subaprecierii activitatii noii sale achizitii, Serono SA din Elvetia, informeaza Bloomberg.
Cea mai mare companie de biotehnologie din Europa a anuntat ca veniturile nete au scazut la 36,2 milioane de euro (51,6 milioane de dolari) fata de castigurile de 144,3 milioane de euro inregistrate in perioada similara a anului trecut. Analistii intervievati de Bloomberg estimau ca profitul va ajunge la 18 milioane de euro.
Merck a platit 14 miliarde de dolari pentru Serono pentru a reduce dependenta de cristalele lichide folosite in televizoare plate si va suplimenta fondurile pentru dezvoltarea de noi medicamente. Compania germana se concentreaza asupra cercetarii medicamentelor impotriva cancerului, bolilor sistemului nervos, suferintelor inflamatorii si infertilitatii si va opri investitiile pentru medicamentele impotriva diabetului prin fuzionarea cele doua portofolii.
"Medicamentele pentru diabet nu se potrivesc cu Serono, iar competitia este stransa pe piata de profil. Este normal sa se concentreze mai mult pe segmentul de medicamente impotriva cancerului si pe segmentul de sanatate a femeilor", a declarat un analist al companiei Bankhaus Metzler & Co. in Frankfurt.
In timpul celui de-al treilea trimestru, Merck a introdus 36 milioane de euro in costuri de restructurare si 140 de milioane de euro pentru amortizarea activelor intangibile.
In sedinta de ieri de tranzactionare la Bursa din Frankfurt, la ora 11.24 a.m., actiunile Merck KGaA au pierdut 0,7%, ajungand la valoarea de 88,35 euro. Anul acesta, titlurile au castigat 14 procente.Cererile pentru Erbitux si Rebif vor sprijini castigurile trimestrului viitorCompanii printre care Eli Lilly & Co. si Novo Nordisk A/S se lupta pentru o mai mare cota pe piata medicamentelor impotriva diabetului, de 21 de miliarde de dolari, in timp ce mai multi oameni devin obezi si prezinta boala care poate duce la slabirea functionalitatii ficatului, atacuri de cord si infarcturi.
Merck vede perspective de crestere pe piata de medicamente pentru vindecarea cancerului cu noul sau tratament Erbitux pentru cancerul de intestin, cap si gat, care a primit licenta de la ImClone Systems in1998. Vanzarile de medicamente in al treilea trimestru au crescut cu 36% la 118 milioane de euro, iar compania incearca sa isi extinda medicamentele si pentru alte tipuri de tumori. Veniturile anuale provenite de la tratamentul pentru scleroza multipla Rebif dezvoltat de Serono au crescut cu 4%, la 306 milioane de euro.
Merck se asteapta ca profitul operational sa urce cu mai mult de 20% in acest an, chiar daca vanzarile ar putea fi afectate de schimbul valutar euro/dolar. Venitul anual ar putea avea o rata de crestere cuprinsa intre 4 si 6 procente, excluzand efectele cauzate de schimbul valutar, iar castigurile ar putea fi cuprinse intre 7 si 9 procente, a declarat Merck.
Compania si-a vandut unitatea de medicamente generice pentru 4,9 miliarde de euro catre Mylan Inc. pentru a se concentra asupra brandurilor de medicamente si chimicale.Vanzarile de cristale lichide au ajuns la 238 mil. euroMerck detine aproximativ 70% din piata de cristale lichide, chimicale folosite in fabricarea televizoarelor cu ecran plat, a laptopurilor, a camerelor digitale si a telefoanelor mobile. In al treilea trimestru, vanzarile de cristale lichide au crescut cu 15%, la 238 de milioane de euro.
Rivalul sau elvetian, Novartis, a raportat o crestere a profitului net la 6,86 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru, fata de 1,87 miliarde de dolari din trimestrul III al lui 2006, datorita vanzarii a doua dintre unitatile sale catre Nestle si datorita planului de a reduce personalul cu 1,260 muncitori in SUA din cauza unor intarzieri ale productiei. Reducerea posturilor de marketing va salva 230 milioane de dolari pe an. Vanzarile altui rival, Roche Holding AG, au crescut cu 5,7%, la 9,4 miliarde de dolari, sub asteptarile analistilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.