Legea germana menita a proteja grupul german Volkswagen de preluari ostile, condamnata marti de Uniunea Europeana, se aseamana cu legea votata recent de Parlamentul ungar, pentru a proteja grupul petrolier national MOL, soarta celor doua legi putand
Legea germana menita a proteja grupul german Volkswagen de preluari ostile, condamnata marti de Uniunea Europeana, se aseamana cu legea votata recent de Parlamentul ungar, pentru a proteja grupul petrolier national MOL, soarta celor doua legi putand fi similara, afirma Budapest Business Journal, citat de NewsIn. Aceasta decizie a UE s-ar putea dovedi un indicator pentru directia decisa de blocul european atunci cand este vorba de legi protectioniste, precum asa-numita "Lex Mol", care a fost votata aproape in unanimitate de Parlamentul ungar. Pentru verificarea eventualelor nonconformitati, UE a inceput analizarea legii ungare. Lege care permite statului sa ia masuri extraordinare privind obstructionarea preluarilor ostile, eventualii cumparatori fiind limitati la o singura oferta, odata la sase luni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.