Compania Lafarge Agregate Betoane, divizie a grupului Lafarge Romania, a investit doua milioane de euro intr-o statie de betoane si in utilajele necesare functionarii acesteia, la Iasi, a anuntat ieri compania. "Acordam o atentie speciala dezvoltarii pe termen lung, iar statia din Iasi, unde ne-am pozitionat inca de la inceput ca lider de piata, reprezinta un punct de referinta pentru activitatea noastra de betoane", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Bruno Roux.
Noua statie va avea o capacitate de productie de 100 de metri cubi pe ora, iar investitia, care include achizitia a sase autobetoniere si a doua pompe, va determina o dublare a capacitatilor de productie si transport ale companiei in Iasi.
In luna iulie, Lafarge Agregate Betoane a finalizat o investitie de trei milioane de euro intr-o instalatie mobila de agregate pentru asfalt, cu o capacitate de productie de 150 de tone pe ora.
In acest an, compania va aloca in total circa 20 de milioane de euro pentru investitii.
Cifra de afaceri a Lafarge Agregate Betoane a crescut anul trecut cu 66,8%, la 106,8 milioane lei, iar profitul net s-a majorat de aproape patru ori fata de 2005, la 9,4 milioane lei.
In Romania, activitatea de agregate si betoane a grupului francez Lafarge este reprezentata de societatile Lafarge Agregate Betoane, Lafarge Comnord si Lafarge Betoane. Firmele au activitati in mai mult de jumatate din judetele tarii si opereaza 14 statii de betoane, sapte cariere, sase balastiere si un depozit de agregate, cu un numar total de peste 4500 de angajati.
Cifra de afaceri realizata anul trecut de cele trei firme ale Lafarge pe segmentul de agregate si betoane in Romania se ridica la 170 de milioane de lei, fata de 100 milioane lei in 2005.
Grupul Lafarge, prezent in Romania din 1997, este reprezentat prin trei divizii, respectiv ciment, agregate betoane si gips-carton, care au inregistrat anul trecut o cifra de afaceri totala de aproximativ 275 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de nivelul din 2005.