Fratii Cristescu vor sa construiasca pe un teren de cinci hectare pe care-l detin in centrul Timisoarei un complex format dintr-un mall, doua cladiri de birouri si un hotel de patru stele, investitia ridicandu-se la peste 100 de milioane de euro.
"Acum suntem in faza de proiectare a acestui complex si urmeaza sa depunem actele la primarie pentru a obtine autorizatiile de constructie. Vrem sa construim un mall cu o suprafata de circa 100.000 de metri patrati, structurat pe trei etaje, carora li se vor adauga doua niveluri superioare, destinate parcarilor. In complex vor mai fi doua cladiri de birouri care vor totaliza 40.000 de metri patrati, si un hotel de patru stele cu circa 300 de camere", a declarat agentiei Marius Cristescu, citat de Mediafax.
Omul de afaceri spune ca investitia totala va depasi 100 de milioane de euro, iar banii vor proveni fie din credite bancare, fie dintr-o eventuala listare la bursa sau din asocierea cu un partener strain.
Lucrarile de constructie vor incepe in primavara anului 2009 si vor dura aproximativ doi ani.
In afara acestui proiect, fratii Cristescu investesc si in modernizarea hotelului Timisoara. "Am dat deja in folosinta un corp de 140 de camere, clasificate la patru stele, urmand ca in toamna anului viitor sa inauguram si corpul vechi, care totalizeaza 80 de camere ce vor fi clasificate fie la patru, fie la cinci stele", adauga Cristescu. Potrivit acestuia, mai multe lanturi hoteliere internationale sunt interesate sa afilieze unitatea de cazare din centrul Timsoarei. "Suntem in discutii cu mai multe nume mari, printre care Hilton si Marriott. Asteptam sa finalizam modernizarea si apoi ne vom hotari daca il afiliem sau nu la un lant", a precizat omul de afaceri. Oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu sunt actionari la circa 30 de firme cu activitati in mai multe sectoare economice, printre care forajul petrolier, industria constructoare de masini, transporturi, turism, constructii si imobiliare. (Mediafax)