REZULTATE ORANGE. Operatorul Orange Romania avea in luna septembrie 9,31 milioane de clienti, fata de 7,49 cati erau in septembrie 2006. Veniturile din comunicatii mobile au crescut cu 14,7% in primele noua luni ale acestui an, la 904 milioane de euro. Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a fost de 133 de euro in trimestrul al treilea. Numarul utilizatorilor de servicii de transmisiuni de date cu tehnologie broadband ajunsese in septembrie la 504.000, fata de 481.000, nivelul din iunie.


BIROU IN ROMÃ…NIA. Producatorul de solutii informatice de securitate Symantec a lansat solutiile Norton Internet Security 2008, respectiv Norton Antivirus 2008. Compania a numit la inceputul lunii octombrie un director pentru Romania, urmand ca biroul local sa fie deschis oficial pana la sfarsitul anului.


FRAUDE. O retea infractionala care se ocupa cu fraude pe internet a fost anihilata de poli-tistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Ploiesti. Reteaua, condusa de George Preda, student la ASE, specializarea Cibernetica, a prejudiciat cu 10.000 de euro, prin sistemul licitatiilor online, mai multi cetateni din SUA, Olanda si Australia. Preda posta spre vanzare pe www.amazon.com i-pod-uri pe care nu le detinea, cerand un pret mai mic decat
cel de piata.