Un recent sondaj Gallup, comandat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, ne spune ca romånii vor alocatii pentru copii in functie de veniturile familiei. Traind de trei ani intr-o tara guvernata de un guvern de dreapta, am putea gån
Un recent sondaj Gallup, comandat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale, ne spune ca romånii vor alocatii pentru copii in functie de veniturile familiei. Traind de trei ani intr-o tara guvernata de un guvern de dreapta, am putea gåndi ca romånii au fost patrunsi de spiritul liberal påna in maduva oaselor. Caci, doar un guvern cu adevarat liberal ar fi promotorul unei astfel de masuri, distribuind alocatiile pentru copii in functie de contributia la bugetul de stat a fiecarei familii. Dar nici noi n-avem un guvern cu adevarat liberal si nici populatia nu-si doreste vreo masura cu adevarat liberala. Din contra, datele sondajului spun ca romånii nu sunt de acord ca familiile cu venituri mari sa mai primeasca alocatii. Caci, in definitiv, asta se intelege prin „distribuire in functie de venituri“: cei cu venituri mici sa primeasca mai mult, cei cu venituri mari sa nu primeasca deloc. Sondajul ar ramåne un simplu sondaj daca el nu ar avea rolul sa pregateasca masurile pe care Tariceanu le avea in studiu inca de pe 26 septembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.