Oficialii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) au discutat, la Washington, cu reprezentantii a 15 banci interesate sa administreze emisiunea de eurobonduri in valoare de minim 500 de milioane de euro, proces pentru care a primit oferte din part
Oficialii Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) au discutat, la Washington, cu reprezentantii a 15 banci interesate sa administreze emisiunea de eurobonduri in valoare de minim 500 de milioane de euro, proces pentru care a primit oferte din partea a 25 de institutii financiare. DISCUTII. Ministerul Economiei si Finantelor va stabili o lista scurta cu ofertantii pentru desemnarea ca administratori (lead-manager) ai emisiunii de eurobonduri, in functie de calitatea ofertelor initiale. "La oferta de eurobonduri de 500 de milioane de euro vor sa participe 25 de banci, iar cu 15 dintre ele am avut discutii la Washington. Prin acest imprumut vrem sa refinantam o alta emisiune, scadenta la jumatatea anului viitor", a declarat, joi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la un seminar pe teme energetice. Pe de alta parte, Vosganian a afirmat ca multe banci sunt interesate sa investeasca in sectorul energetic romanesc, precum Banca Mondiala, Nanca Europeana pentru Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii. Administratorul realizeaza intalniri cu investitorii pentru prezentarea caracteristicilor emisiunii de euroobligatiuni si isi asuma o strategie de plasare pe piata a titlurilor. Ministerul Economiei si Finantelor intentioneaza sa contracteze, printr-o emisiune de euroobligatiuni, un imprumut de cel putin 500 milioane de euro, cu scadenta la 10 ani. Cererile de oferta au fost transmise mai multor institutii financiare, in data de 11 octombrie, dupa aprobarea de catre Guvern a memorandumului pentru contractarea, in acest an, a imprumutului extern.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.