Aflati intr-o concurenta acerba, celor doi lideri politici extremisti nu le place sa stea alaturi. Totusi, asemanarea dintre cele doua personaje este, in citeva privinte, izbitoare.

CNSAS, 8 februarie 2005: „Academia Catavencu" are dreptate! In luna ianuarie a aceluiasi an, in revista colegilor mei aparea un articol intitulat „C.V. Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu". CNSAS certifica faptul ca informatiile care se regasesc in textul din „Catavencu" sint aceleasi cu cele din documentele originale ale institutiei care se ocupa cu studierea arhivelor Securitatii. Mai exact: e vorba despre dosarul D 176, volumele 3, 4, 5 si 8. Povestea cu pricina e picanta si, bineinteles, negata de „Tribun". Din mai multe extrase din convorbiri telefonice interceptate de Secu, scrie „Academia Catavencu", reiese ca Vadim Tudor, aflat in anii ’80 in plina ascensiune in cariera de lingau, ii promitea „baronului" Eugen Barbu intilniri cu femei tinere.

B1 TV, 18 octombrie: Gigi Becali raspunde, intr-o maniera personala, atacurilor lansate la adresa sa de Gheorghe Hagi, la acelasi post de televiziune, cu trei zile inainte. Printre alte „revere" ciobanesti pe care i le da „nasului" sau, Becali spune ca „Hagi a avut cele mai frumoase femei din Bucuresti. Pe toate le-a cunoscut numai prin mine. A vazut o actrita la televizor. A zis «mama, ce gagica!». Am sunat-o pe aia. Ma intilneam cu ea, o convingeam ca e ocupat, sa se miste rapid, ca dupa aia pleca in cantonament".

Asadar, Gigi Becali a recunoscut ca a fost „peste". Vadim, in schimb, nu; mai mult decit atit, liderul PRM se arata de fiecare data foarte deranjat cind i se aminteste despre acest episod din biografia sa. Insa, pina acum, in absenta unei sentinte de tribunal care sa conteste si care sa invalideze dubla certificare („Catavencu" + CNSAS) a jenantului moment, Vadim ramine, ca si rivalul sau de pe culoarul isteriei politice, un „peste". Deveniti ulterior autodeclarati purtatori (plin de aroganta) ai harului crestin, Becali si Vadim si-au marcat parvenirea, conform datelor de care dispunem pina acum, cu un episod promiscuu comun. „Pestele" de bordel e intemeietor si spune adevarul despre aceste doua anomalii politice. In nici un caz, asa cum pretind si Becali, si Vadim, „pestele" crestin. Episodul „fetitelor" pentru Hagi sau Barbu explica indestulator doua derapaje si nu e deloc intimplator.

Cristian PATRASCONIU este Senior Editor