Din cauza lipsei de cvorum, Ordonanta care reglementeaza acordarea de despagubiri banesti, dar si activitatea Fondului Proprietatea, a fost adoptata tacit. Absentele senatorilor au impiedicat un previzibil vot negativ dat Ordonantei. Aceasta prevede
Din cauza lipsei de cvorum, Ordonanta care reglementeaza acordarea de despagubiri banesti, dar si activitatea Fondului Proprietatea, a fost adoptata tacit. Absentele senatorilor au impiedicat un previzibil vot negativ dat Ordonantei. Aceasta prevede acordarea de despagubiri banesti pentru fostii proprietari de pana la 500.000 de lei. Daca valoarea imobilelor este mai mare, ei vor primi in plus actiuni la Fondul Proprietatea a caror valoare sa acopere valoarea imobilelor abuziv preluate de stat. Totodata, actul normativ aduce clarificari suplimentare legate de statutul juridic al Fondului, care este definit drept "alt organism de plasament colectiv".
Titlurile de despagubire de pana la 250.000 de lei vor fi platite intr-o singura transa, in timp ce pentru sumele mai mari sunt prevazute doua transe, esalonate pe doi ani. Banii nu vor fi platiti de la buget, ci din dividendele societatilor Fondului Proprietatea, incepand de la data de 1 noiembrie 2007. Democratii, prin vocea senatorului Gheorghe Constantin, au sustinut ca plafonul de 500.000 de lei este arbitrar, deoarece nu tine seama de valoarea de piata a imobilelor. Nici pesedistii nu intentionau sa voteze Ordonanta din cauza obiectiilor pe care le au fata de existenta Fondului Proprietatea, insa lipsa de cvorum a facut actul normativ sa ajunga la Camera Deputatilor. (A. Ilie)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.