Regizorul american Francis Ford Coppola a fost prezent, marti seara, la premiera celui mai recent film al sau, “Tinerete fara tinerete”, care a avut loc la Cinema Pro din Capitala. Pe covorul rosu au defilat vedete autohtone, dar si echi
Regizorul american Francis Ford Coppola a fost prezent, marti seara, la premiera celui mai recent film al sau, “Tinerete fara tinerete”, care a avut loc la Cinema Pro din Capitala. Pe covorul rosu au defilat vedete autohtone, dar si echipa regizorului. La finalul proiectiei, filmul realizat dupa nuvela omonima a lui Mircea Eliade a primit aplauze din partea publicului, iar Coppola l-a dedicat memoriei lui Adrian Pintea.

In prezenta a numerosi jurnalisti si iubitori de cinema, marti seara, la Cinema Pro, actori romani care interpreteaza roluri secundare in “Tinerete fara tinerete”, dar si regizorul filmului, insotit de familie si prieteni, si-au facut aparitia la premiera romaneasca a singurului proiect realizat de Coppola in ultimii zece ani. Astfel, regizorul si-a tinut promisiunea fata de actorii romani si a revenit in Romania cand filmul, finantat din surse proprii cu cinci milioane de dolari, a fost gata. Unele scene au fost taiate, desii actorii au muncit mult la ele, unele roluri mari au devenit mai mici si invers, totul “pentru a fi cat mai fidel povestii lui Mircea Eliade”, a spus cineastul. In discursul tinut inainte de inceperea proiectiei, Coppola a multumit prietenilor sai din Romania, echipei filmului si actorilor din distributie. “Sunt ca un dirijor al unei piese muzicale, iar compozitorul este, desigur, Eliade”, a spus Coppola. Regizorii Corneliu Porumboiu sau Alexandru Dabija, actorii Razvan Vasilescu sau Daniela Nane, dar si sotia regretatului Adrian Pintea au fost prezenti la premiera filmului. De asemenea, alaturi de marele cineast, la proiectia speciala au fost si actorii romani care joaca in “Tinerete fara tinerete”, printre care Marcel Iures, Andi Vasluianu sau Florin Piersic jr.

Coppola a dedicat evenimentul memoriei lui Pintea
Filmul “Tinerete fara tinerete” nu este recomandat celor care nu au luat contact cu opera lui Mircea Eliade. Un film destul de greu de “digerat”, cu care regizorul ne-a rugat sa avem rabdare, chiar sa-l vedem si a doua oara.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.