Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanta de urgenta cuprinzand masuri pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale. Potrivit ministrului Tudor Chiuariu, prin adoptarea OUG amintite, comerciantii au
Guvernul a adoptat, ieri, o ordonanta de urgenta cuprinzand masuri pentru combaterea intarzierii executarii obligatiilor de plata rezultate din contractele comerciale. Potrivit ministrului Tudor Chiuariu, prin adoptarea OUG amintite, comerciantii au la indemana o procedura mai simpla si mai rapida pentru recuperarea datoriilor necontestate. Biroul de presa al Ministerului Justitiei (MJ) a informat ca prevederile ordonantei de urgenta se aplica creantelor certe, lichide si exigibile ce reprezinta obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta din contractele comerciale. Nu sunt incluse in sfera de aplicare a ordonantei de urgenta creantele inscrise la masa credala in cadrul unei proceduri de insolventa si contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Actul normativ se aplica doar raporturilor intre comercianti, precum si intre acestia si autoritatile publice. Ordonanta stabileste conditii mai stricte, favorabile creditorului, in materia curgerii dobanzii, in cazul contractelor incheiate intre comercianti si o autoritate contractanta, sustine MJ.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.