Formarea si functionarea structurilor patronale, precum si modelul de dezvoltare integrat urban-rural sunt teme de interes in Republica Populara Chineza. Modelul european este dezbatut de catre autoritatile chineze. Acesta este si motivul pentru care
Formarea si functionarea structurilor patronale, precum si modelul de dezvoltare integrat urban-rural sunt teme de interes in Republica Populara Chineza. Modelul european este dezbatut de catre autoritatile chineze. Acesta este si motivul pentru care delegatia Comisiei Nationale de Reforma si Dezvoltare a Republicii Populare Chineze a efectuat un turneu in tarile Uniunii Europene purtand discutii cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale. In Romania parteneri de dialog le-au fost reprezentantii Uniunii Generale a Industriasilor din Romania. Marti, delegatia condusa de Wang Jincheng, director general adjunct al Comisiei, a fost primita de George Constantin Paunescu, presedintele UGIR. In cadrul discutiilor, partea chineza a dorit sa afle modul de lucru al structurilor europene. In calitatea sa de co-presedinte al Aliantei Confederatiei Patronatelor din Romania, George Constantin Paunescu a explicat ca, in Romania, miscarea patronala a devenit un partener important de dialog atat cu autoritatile romane cat si cu structurile Uniunii Europene. "Este foarte important ca vocea patronatelor sa fie ascultata si sa fie realizat un real parteneriat. De altfel, ca sa dau un exemplu, UGIR a fost si este un promotor al dinamizarii relatiilor comerciale dintre Romania si China. Vizitele la nivel inalt precum si rezultatele obtinute certifica acest lucru. Patronatele pot oferi Guvernelor cele mai eficiente solutii pentru dezvoltarea in plan economic si social. Concret, am subliniat ca Romania trebuie sa se concentreze pe dinamizarea schimburilor economice deoarece China reprezinta o piata in care evolueaza peste 40 de milioane de intreprinzatori privati, totalizeaza un volum al rezervei valutare de peste 1.000 miliarde de dolari si absoarbe investitii straine directe de peste 600 miliarde de dolari.
Toate aceste lucruri s-au datorat politicii Republicii Populare Chineze de deschidere spre exterior si de reforma in interior" - a declarat George Constantin Paunescu in cadrul discutiilor cu reprezentantii Comisiei Nationale de Reforma si Dezvoltare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.