Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile nu confirma deocamdata informatiile nelinistitoare dintr-un raport Greenpeace, care avertiza asupra sanatatii populatiei si mediului in zona centralei de la Cernavoda si recomanda mutarea gravidelor si copiilor din zona.

O echipa de experti internationali, condusa de doctorul Ian Fairlie, a prezentat concluziile dupa ce a examinat emisiile de tritiu (izotopul radioactiv al hidrogenului) de la Reactorul 1 de tip CANDU al Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda.


ANALIZE. "Noi primim in fiecare zi date de la diferite laboratoare privind situatia de pe Dunare si pana acum nu ni s-a sesizat depasirea acestor indici. In plus, in aceasta toamna a avut loc expeditia stiintifica Joint Danube Survey. Desi vom primi rezultatele finale abia in martie-aprilie anul viitor, expertii nu ne-au semnalat pana acum vreun pericol la Cernavoda", a spus Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Raportul Greenpeace privind situatia de la Cernavoda va fi prezentat publicului saptamana viitoare.