Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile nu confirma deocamdata informatiile nelinistitoare dintr-un raport Greenpeace, care avertiza asupra sanatatii populatiei si mediului in zona centralei de la Cernavoda si recomanda mutarea gravidelor si copi
Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile nu confirma deocamdata informatiile nelinistitoare dintr-un raport Greenpeace, care avertiza asupra sanatatii populatiei si mediului in zona centralei de la Cernavoda si recomanda mutarea gravidelor si copiilor din zona.

O echipa de experti internationali, condusa de doctorul Ian Fairlie, a prezentat concluziile dupa ce a examinat emisiile de tritiu (izotopul radioactiv al hidrogenului) de la Reactorul 1 de tip CANDU al Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda.


ANALIZE. "Noi primim in fiecare zi date de la diferite laboratoare privind situatia de pe Dunare si pana acum nu ni s-a sesizat depasirea acestor indici. In plus, in aceasta toamna a avut loc expeditia stiintifica Joint Danube Survey. Desi vom primi rezultatele finale abia in martie-aprilie anul viitor, expertii nu ne-au semnalat pana acum vreun pericol la Cernavoda", a spus Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Raportul Greenpeace privind situatia de la Cernavoda va fi prezentat publicului saptamana viitoare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.