Organizarea unui referendum costa circa 20 milioane euro. Atat a cheltuit statul roman in luna mai, cand a chemat poporul sa se pronunte daca vrea sa il pastreze presedinte pe Traian Basescu. Acum, principalul argument pe care seful statului l-a invo
Organizarea unui referendum costa circa 20 milioane euro. Atat a cheltuit statul roman in luna mai, cand a chemat poporul sa se pronunte daca vrea sa il pastreze presedinte pe Traian Basescu. Acum, principalul argument pe care seful statului l-a invocat pentru organizarea referendumului pe 25 noiembrie a fost acela ca, prin utilizarea aceleiasi logistici cu cea pentru euroalegeri, vor putea fi economisiti bani de la buget. "Ştiti, probabil, ca referendumul pentru revocarea presedintelui din 19 mai a.c., a costat circa 20 milioane de euro. Consider ca nu justificam in niciun fel organizarea separata a referendumului de euroalegeri", a spus marti, Traian Basescu. In schimb, seful Executivului sustine ca argumentul nu este fondat. "Costul referendumului este 20 de milioane euro. Nu se poate, din pacate, folosi infrastructura necesara alegerilor pentru Parlamentul European din motive care tin de continutul Legii privind desfasurarea referendumului, pe de o parte, si a alegerilor pentru PE", a spus, ieri, Tariceanu. El a adaugat ca, "nu exista posibilitatea unor economii in cazul tinerii referendumului simultan cu alegerile pentru Parlamentul European. Şi ca vor fi cheltuieli suplimentare angajate pentru acesta". Afirmatiile sunt sustinute si de ministrul Cristian David, care a precizat, pentru Mediafax, ca organizarea simultana a celor doua procese electorale nu ar face decat "sa dubleze procesul de pregatire si organizare". El a precizat ca pentru referendum vor fi cheltuiti 430 miliarde lei vechi (13,5 milioane de euro), estimarea fiind facuta in functie de sumele cheltuite la referendumul precedent. Pentru alegerile europarlamentare au fost alocati 880 de miliarde de lei vechi (27,5 milioane de euro). Sumele reale vor fi cunoscute dupa 25 noiembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.