Ministrul de interne Guenther Platter, conservator, considera ca "este o chestiune sensibila pentru autoritati".
El si ministrul justitiei, social-democratul Maria Berger, au tinut sa sublinieze ca aceasta procedura respecta "drepturile individ
Ministrul de interne Guenther Platter, conservator, considera ca "este o chestiune sensibila pentru autoritati".
El si ministrul justitiei, social-democratul Maria Berger, au tinut sa sublinieze ca aceasta procedura respecta "drepturile individuale ale cetatenilor" si ca nu se va aplica decat in cazul persoanelor suspectate de infractiuni grave sau de terorism si pasibile de o pedeapsa de minim doi ani de detentie. In plus, politia va trebuie sa ceara, in prealabil, o autorizatie din partea unui judecator, a adaugat Maria Berger.
Ministrul de interne a explicat ca autoritatile trebuie sa se ridice "la nivelul criminalilor", iar "internetul este in prezent un mijloc important de comunicare pentru ei".
Criteriile de recurgere la aceasta procedura vor fi stabilite intr-un grup de lucru interministerial, pana in luna februarie 2008, iar spionajul informatic ar putea intra in vigoare in Austria incepand de vara viitoare.
Politia va putea verifica de la distanta hard-disk-urile calculatoarelor personale, trimitand prin email "troieni" (un tip de virusi informatici) care vor analiza fisierele.
Virusii ar putea fi introdusi in calculatorul vizat fie de politisti care intra discret in domiciliul suspectului, fie se va autoinstala direct in sistemul informatic printr-un email pe care politia il va trimite sub o identitate falsa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.