ProLogis, cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, a anuntat ieri intr-un comunicat ca Andrew Tuckett va fi noul director regional de operatiuni pentru Europa Centrala si de Est.
Andrew Tuckett este licentiat in fizica la Universitatea din Marea Britanie, unde a obtinut si calificarea de expert contabil si o diploma post universitara in Property Investment.
Tuckett are o vasta experienta intr-o gama variata de functii comerciale si operationale in sectorul real estate si este rezident in Europa Centrala de peste zece ani. Inainte de a fi numit director regional, acesta a fost director pentru Republica Ceha, in Segro.
ProLogis desfasoara operatiuni in 105 piete din America de Nord, Europa si Asia. Compania detine 29,9 miliarde de dolari in active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 41,5 milioane metri patrati, in 2.523 de proprietati.
ProLogis are sediul in Denver, Colorado, avand 1.300 de angajati in intreaga lume, iar printre clienti se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu nevoi de distributie de scara larga.
Din 30 iunie 2007, ProLogis este unul dintre cei mai mari distribuitori de spatii logistice din Germania cu mai mult de 600.000 metri patrati de teren in proprietate.
In Romania, ProLogis doreste sa dezvolte parcuri logistice si industriale in orasele mari, precum si extinderea investitiilor din Bucuresti. Societatea investeste 80 milioane euro pentru constructia primelor sase cladiri din parcul industrial Bucharest A1, care peste doi ani va avea 12 cladiri.