Sase companii au depus pana astazi, ora 16:00, ofertele angajante pentru realizarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda fata de 37, cate au ridicat documentatia de intocmire a ofertelor si proiectul actului de asociere a investitorilor. Acestea sunt El
Sase companii au depus pana astazi, ora 16:00, ofertele angajante pentru realizarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda fata de 37, cate au ridicat documentatia de intocmire a ofertelor si proiectul actului de asociere a investitorilor. Acestea sunt Electrabel din Belgia, Enel din Italia, compania spaniola Iberdrola, cehii de la CEZ, RWE din Germania, singurul producator roman care a depus oferta fiind Arcelor ­ Mittal. Procesul de selectie a investitorilor pentru finalizarea proiectului "Centrala Nuclear Electrica Cernavoda Unitatile 3 si 4" va continua prin etapa de analiza a ofertelor primite de catre Comisia de negociere, urmand ca pana la finele lunii noiembrie sa se comunice rezultatul selectiei. Reactoarele 3 si 4 vor avea o capacitate instalata de 706 MW fiecare si vor intra in functiune in anii 2014 si respectiv 2015. Valoarea totala a investitiilor necesare este estimata la 2,4-2,6 miliarde de euro. Nuclearelectrica va participa cu activele din teren si va fi operatorul noilor unitati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.