Peste patruzeci de case din doua cartiere din orasul Odobesti, judetul Vrancea, au fost inundate, miercuri, dupa ce apa de pe versantii Magurei s-a revarsat, in unele locuri apa ajungand, pe strazi si in case, la aproape un metru, iar circulatia pe d
Peste patruzeci de case din doua cartiere din orasul Odobesti, judetul Vrancea, au fost inundate, miercuri, dupa ce apa de pe versantii Magurei s-a revarsat, in unele locuri apa ajungand, pe strazi si in case, la aproape un metru, iar circulatia pe doua drumuri din judet a fost inchisa. CALAMITATI. Sistemul de canalizare nu a putut sa preia apa, situatie ce a dus la inundarea a peste 40 de case din cartierele Satul Nou si Caragea din Odobesti. Primarul orasului Odobesti, Daniel Nicolas, a declarat, miercuri dimineata, ca daca ploaia nu se va opri exista riscul ca intregul oras sa fie inundat. "In acest moment mai exista un pericol care planeaza asupra orasului, este vorba de raul Milcov, care deja a depasit cotele de atentie, iar in urmatoarele doua-trei ore este asteptata o viitura formata in zona de munte a judetului. Daca va fi asa, orasul Odobesti va fi inundat si de raul Milcov, deoarece lucrarile de consolidare, recalibrare a malurilor si de indiguire promise in urma inundatiilor din 2005 nu au fost realizate nici pana in prezent", a declarat primarul Daniel Nicolas. Din cauza acestei situatii, autoritatile din Odobesti au hotarat sa inchida drumul judetean Odobesti-Jaristea, care a fost acoperit de ape, si nu se mai poate circula decat cu masini de mare tonaj. O situatie similara se inregistreaza si pe DN 2D Focsani-Ozdura-Targu Secuiesc-Brasov, in zona kilometrului 18 circulatia fiind inchisa dupa ce apa a acoperit soseaua. In urma ploilor si a furtunii puternice din noaptea de marti spre miercuri, trei localitati din judet - Milcovul, Scorus si Varnita - au ramas fara energie electrica. Totodata, localitatea Fitionesti, unde locuiesc aproximativ 3.000 de persoane, este izolata de mai bine de 48 de ore, dupa ce podul provizoriu de pe paraul Zabrauti ,ce asigura legatura intre aceasta localitate si restul judetului, a fost rupt de ape.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.