Luni seara, Victor Piturca a spus ca demiterea sa, ce a urmat calificarii la Euro 2000 (unde a fost inlocuit de Emeric Ienei), este o pata pentru cariera lui Gica Hagi, la solicitarea caruia a fost schimbat de la Nationala, dar a precizat ca princ
Luni seara, Victor Piturca a spus ca demiterea sa, ce a urmat calificarii la Euro 2000 (unde a fost inlocuit de Emeric Ienei), este o pata pentru cariera lui Gica Hagi, la solicitarea caruia a fost schimbat de la Nationala, dar a precizat ca principalul vinovat de indepartarea sa este presedintele FRF, Mircea Sandu. La emisiunea "Nasul" de pe B1 TV, Piturca a mai spus ca nu va pleca de la Nationala
si ca isi doreste un contract pana in 2012!
"Atunci cand am fost demis i-am spus lui Mircea Sandu ca face o mare greseala, care va avea repercusiuni. Hagi s-a suparat atunci pentru o declaratie de-a mea si l-a atras si pe Gica Popescu in acest conflict. Mircea Sandu a replicat: <<Sa mergem la Istanbul, la Hagi!>>. <<Ce sa merg, sa-mi cer scuze lui Hagi?>>. I-am spus lui Hagi atunci: <<Unii jucatori sunt nemultumiti ca iei tu atatia bani, desi n-ai jucat decat putin>>. L-a deranjat, iar Mircea Sandu a facut marea greseala sa intre in jocul lor. E o pata in cariera lui Hagi, dar nu pe el il consider principalul vinovat, ci pe Mircea Sandu", a spus Piturca la emisiunea "Nasul" de la B1 TV. Piturca a adaugat ca nu Hagi a castigat atunci meciul cu Ungaria, ci echipa. "A gresit Mircea Sandu! Adica eu plec la lupta, eu conduc - o iau ca Gigi Becali - si, dupa ce castig razboiul, maresalul din spatele meu vine si-mi da in cap! Pana la urma, nu mie mi-a dat in cap. Sandu trebuia sa-i spuna lui Hagi: <<Vezi-ti de treaba ta, tu esti jucator!>>", a comentat Piturca. Selectionerul a dezvaluit care este atmosfera acum la echipa nationala. "Tinem foarte tare unii la altii, e o adevarata familie. Sunt fratele lor mai mare, tatal lor, dar cine nu respecta programul, indiferent de nume, pleaca! Ne-am distrat extraordinar dupa calificare, pana la patru dimineata, s-au recitat poezii, s-au cantat melodii din toate zonele tarii", a spus selectionerul.
Explicatii pentru Ogararu
Piturca a precizat ca meciul cu Bulgaria va fi unul normal, nu unul in care sa se rupa picioarele. "Credeti ca bulgarii pun pret pe ce scrie presa lor, pe povestile de adormit copiii? Mutu a gresit cand a facut acele declaratii, l-a luat valul!", a spus Piturca. Acesta a dezvaluit si de ce nu l-a convocat multa vreme pe George Ogararu. "Venea mai de mult, daca isi vedea de treaba si nu intra in jocul presei. A inceput sa spuna baliverne, sa dea tot felul de declaratii, de-asta n-a venit, de-asta am spus ca o perioada nu intra in vederile mele! Nu sunt de acord ca jucatorii sa vorbeasca despre nu stiu cine. Apoi, am tot vazut... Jucatorii care se duc sa discute cu presedintele, prin spatele antrenorului, eu ii dau imediat afara!", a spus Piturca, facand aluzie la ce a patit Hagi la Steaua, cand unii fotbalisti s-au plans finantatorului Gigi Becali de antrenorul lor. Piturca a explicat si de ce s-a jucat cu Olanda la Constanta. "Toti am fi vrut 60.000 de oameni in tribuna, dar va intreb: ce se intampla la Bucuresti daca ne dadea gol Olanda? Murmure, injuraturi, huiduieli!", a declarat selectionerul.
Doua Europene si un Mondial
Piturca a declarat ca are in contract o clauza de reziliere de 300.000 de euro, o "nimica toata" daca ar vrea sa plece, insa nu va pleca deoarece nu vrea sa-si tradeze "familia". Selectionerul a mentionat ca o echipa nationala aflata inca in lupta pentru calificare la CE este interesata de serviciile sale, dar nu se pune problema sa plece. "Nu s-a pus problema plecarii si nu stiu de unde a aparut acest zvon. E clar ca in acest moment, indiferent de ce echipa din Europa m-ar vrea, nu as pleca de la Nationala! Si zece milioane daca imi ofera, nu plec pentru nimic in lume pana la finalul Campionatului European din 2008! Atunci, daca as avea o oferta formidabila, si sa imi convina si ca echipa, poate as pleca. Pana atunci, nu plec sub nici o forma! Am contract ferm pana in 2008, iar atunci, fiind calificati, se prelungeste automat. Bine, daca ar fi sa plec nu ar putea sa ma opreasca nimeni", a spus Piturca. "In iarna ma voi intalni cu oficialii FRF si vom discuta viitorul meu la Nationala. S-ar putea sa facem un nou contract pe patru ani, asa cum imi doresc, adica sa prindem si urmatorul turneu final al CE in aceeasi formula. Vreau sa raman in continuare la Nationala, sa fac o strategie pe termen lung", a precizat Piturca. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.