Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatilor Gheorghe Badescu, Viorel Romanescu si Bosneag Buran sub acuzatia de constituire a unui grup de crima organizata in vederea savarsirii de infractiuni, respectiv fa
Procurorii DIICOT au dispus trimiterea in judecata in stare de libertate a inculpatilor Gheorghe Badescu, Viorel Romanescu si Bosneag Buran sub acuzatia de constituire a unui grup de crima organizata in vederea savarsirii de infractiuni, respectiv fals de moneda si alte valori, ultimul fiind acuzat si de tentativa la inselaciune.
Cei trei sunt acuzati ca au colaborat pentru introducerea si punerea in circulatie pe teritoriul Romaniei a unui numar de 178.000 de bilete la ordin falsificate, in valoare de 370 milioane dolari, emise de o banca americana declarata in faliment inca din anul 1996.
Intreaga activitate infractionala a fost coordonata de Jovanovic Krunislav, rezident in Romania in perioada 1990-2005, care a pus bazele retelei internationale de crima organizata si a incercat racolarea unor noi persoane capabile sa falsifice instrumente financiar-bancare, sa asigure transportul si introducerea lor pe teritoriul altor state.
Prima parte a activitatii infractionale s-a desfasurat in Serbia, unde Krunislav a convins mai multi cetateni sa falsifice instrumentele emise de o banca americana in valoare de cateva sute de milioane dolari. Falsificarea a fost realizata la o tipografie din Serbia, dupa care o mica parte a fost transportata in Croatia, iar toate celelalte (valorand aproximativ 340 milioane dolari), in Romania.
La sfarsitul anului 2000, inculpatul Jovanovic Krunislav a revenit in Romania, unde a reluat relatii mai vechi cu diversi cetateni romani sau a cunoscut noi persoane pe care le-a cooptat in gruparea infractionala. In acest mod au fost atrasi inculpatii Bosneag Buran, Gheorghe Badescu si Viorel Romanescu, carora le-a propus asocierea si infiintarea de societati comerciale care sa fie utilizate pe teritoriul Romaniei, al Serbiei si al altor tari din Comunitatea Europeana, in vederea derularii unor afaceri menite a le conferi importante resurse financiare pe baza instrumentelor bancare falsificate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.