O companie sud-coreeana, STX Shipbuilding a preluat  39% din actiunile constructorului norvegian de nave Aker Yards, cu operatiuni si in Romania, intr-o tranzactie de 800 de milioane de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. In urma acest
O companie sud-coreeana, STX Shipbuilding a preluat 39% din actiunile constructorului norvegian de nave Aker Yards, cu operatiuni si in Romania, intr-o tranzactie de 800 de milioane de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax. In urma acestei operatiuni, compania sud-coreeana a devenit cel mai mare actionar individual la Aker Yards, specializat in constructia de vase de croaziera, feriboturi si alte nave specializate.
"Aceasta achizitie face parte dintr-o investitie mai ampla pentru dezvoltarea unor viitoare 'motoare de crestere>>. Vom opera in baza unui parteneriat strategic si vom consolida colaborarea cu angajatii din Norvegia, dupa discutiile cu directorul general si top-managementul Aker Yards", se arata intr-un comunicat al STX.
Grupul norvegian a inregistrat pierderi peste asteptari din operatiunile de baza aferente trimestrului al doilea al anului, determinate de cresterea costurilor la santierul naval din Finlanda.
In Romania, Aker Yards controleaza, prin subsidiara Aker Brattvaag, 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.