Actionarii Telemobil SA Bucuresti, proprietarul serviciului Zapp Mobile, au hotarat reducerea cu 70% a capitalului social al companiei pana la 277,8 milioane lei, prin reducerea numarului de actiuni cu 259,3 milioane parti sociale, conform Monitorulu
Actionarii Telemobil SA Bucuresti, proprietarul serviciului Zapp Mobile, au hotarat reducerea cu 70% a capitalului social al companiei pana la 277,8 milioane lei, prin reducerea numarului de actiuni cu 259,3 milioane parti sociale, conform Monitorului Oficial.
Ca urmare a micsorarii, capitalul social al operatorului de telefonie de la 926,24 milioane lei, la 277,87 milioane lei, numarul de actiuni a fost redus de la 370,49 milioane, la 111,14 milioane parti sociale, cu pastrarea valorii nominale de 2,50 lei per actiune.
Actionarii companiei sunt INQUAM SA ca actionar majoritar cu 111,14 milioane de actiuni, urmat de Radiocomunicatii SA Bucuresti si Alina Anca Balaciu, cu cate o actiune, conform informatiilor din Monitorul Oficial.
INQUAM SA este un joint-venture intre Qualcomm, compania americana de echipamente de telecomunicatii ce detine patentul pentru tehnologia CDMA - folosita si in prezent de Zapp - si Omnia, un fond de investitii britanic specializat in telefonie mobila, controlat in proportie de 46,5% de compania Saudi Oger din Orientul Mijlociu.Operatorul a stopat luna trecuta procesul de emitere de obligatiuniTelemobil a decis la inceputul lunii septembrie stoparea temporara a procesului de emitere de obligatiuni, dupa ce in aprilie actionarii companiei au decis emiterea de obligatiuni in valoare de 125 milioane dolari, proiect care avea ca scop principal accelerarea cresterii companiei, extinderea retelei si lansarea unor noi servicii.
"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat la inceputul lunii septembrie directorul executiv Telemobil Piermario Di Pietro. Pe 21 septembrie, agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a retras operatorului de telefonie Telemobil S.A ratingul "B -", la solicitarea companiei si a scos-o de sub supraveghere cu perspectiva negativa. S&P a retras ratingul, dupa ce Telemobil a anuntat ca nu va mai incerca sa intre pe piata obligatiunilor pe termen scurt ca sa finanteze planurile sale de dezvoltare si investitii.
Analistii de la S&P au mai spus ca Telemobil nu a primit inca o evaluare pentru alte datorii si este probabil sa solicite sustinerea actionarilor pentru nevoile sale curente de finantare.
Operatorul are aproximativ 500.000 de clienti si a castigat anul trecut una din ultimele doua licente de telefonie mobila de generatia a treia (3G).
Zapp este singurul operator de telefonie mobila din Romania care ofera servicii de comunicatii complet integrate, dezvoltate pe o retea de tip CDMA, o tehnologie wireless exploatata comercial de compania de telecomunicatii americana Qualcomm.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.