Compania de articole sportive Nike Plc a anuntat ieri ca va achizitiona firma britanica UmbroPlc, pentru suma de 285 de milioane de lire sterline (echivalentul a 580 de milioane de dolari), informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Nike a anuntat ieri ca actionarii Umbro, sponsorul principal al echipei nationale de fotbal a Marii Britanii, vor primi 193,06 pence pe actiune (3,92877 dolari pe actiune), suma cu 61% mai mare decat pretul de inchidere al actiunilor cu ocazia sedintei bursiere din 17 octombrie, de 120 de pence.
Actiunile grupului Umbro au incheiat sedinta bursiera de luni la nivelul de 165 pence, desi compania oferise un avertisment luna trecuta ca profitul pentru anul 2008 nu va atinge estimarile analistilor, dupa ce tricourile England replica s-au vandut slab in 2007.
Analistul companiei Seymour Pierce, Andrew Wade, a declarat saptamana trecuta ca nu crede ca un pret de 150 de pence pe actiune este sustinut de fundamentele economice, in timp ce alt analist, a carui identitate ramane nedivulgata presei, a declarat ca 160 de pence pe actiune este un pret corect.
Firma Umbro a lucrat la o strategie ce se concentreaza mai mult pe echipamentul de fotbal decat pe tricourile England replica.
Compania a sperat ca prin extinderea afacerii la nivel international performantele financiare vor fi mai putin costisitoare in urma trecerii de la un an plin de turnee de fotbal la unul lipsit de activitati sportive.
Firma britanica de distributie de articole sportive JJB Sports Plc a declarat vineri ca a achizitionat 10,12% din actiunile Umbro pentru a-si proteja interesele pe piata in ceea ce priveste tricourile replica.
Firma Umbro a primit consultanta din partea JP Morgan Cazenove, in timp ce Merrill Lynch actioneaza drept consilier financiar si broker pentru firma Nike.