Anual, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti sunt inregistrate peste 50 de cazuri noi de cancer la copii. Medicul Cristian Scurtu, seful clinicii de oncologie a spitalului, a precizat ca in sectia pe care o conduce sunt tratate anual intre 50 si 60 d
Anual, la Spitalul Marie Curie din Bucuresti sunt inregistrate peste 50 de cazuri noi de cancer la copii. Medicul Cristian Scurtu, seful clinicii de oncologie a spitalului, a precizat ca in sectia pe care o conduce sunt tratate anual intre 50 si 60 de cazuri noi de cancer la copii, cele mai numeroase fiind leucemiile, urmate de tumorile solide. "O situatie imbucuratoare este faptul ca mortalitatea prin cancer la copil a scazut la jumatate in 2007, comparativ cu perioada 1989-1990, cand aceasta era de 80%-90%. Acum putem vorbi de supravietuire de peste 50%", a continuat dr Cristian Scurtu. Cauzele aparitiei cancerului la copii sunt diverse: de la predispozitia genetica pana la unele alimente, radiatii, substante toxice (pesticide), campuri magnetice. In clinica bucuresteana au fost tratati copii de toate varstele, chiar si nou-nascuti.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.