Aproximativ 13 milioane de mexicani, adica 10% din intreaga populatie a tarii, sufera de fobie sociala, au anuntat experti ai Institutului Mexican de Asigurari Sociale (IMSS). Fobia sociala, sau frica de contact cu alte persoane, este o conseci

Aproximativ 13 milioane de mexicani, adica 10% din intreaga populatie a tarii, sufera de fobie sociala, au anuntat experti ai Institutului Mexican de Asigurari Sociale (IMSS). Fobia sociala, sau frica de contact cu alte persoane, este o consecinta a lipsei de recunoastere din partea societatii, dar si a unui nivel educational si economic scazut, a declarat, intr-o conferinta de presa desfasurata luni, directorul spitalului psihiatric regional "Morelos", Guillermo León, comentand studiul realizat de expertii IMSS. In plus, specialistii au descoperit ca intre doua si sapte milioane de mexicani sufera de alte tipuri de fobii, precum cea ambientala (frica de tunete, de ploaie sau de soare), situationale (groaza fata de inaltimi si claustrofobia), de tip animal (panica fata de caini, sobolani, pasari), cele legate de sange si boli (teama de injectii, spitale si boli), dar si fobii considerate ciudate, precum spaima fata de numarul 13.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.