Proiecte Pana in momentul de fata au fost alocate, la initiativa Gubernului, 2,26 de milioane de lei pentru conectarea scolilor la internet broadband, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor, Iulius Winkler, in cadrul Conferintei "International
Proiecte Pana in momentul de fata au fost alocate, la initiativa Gubernului, 2,26 de milioane de lei pentru conectarea scolilor la internet broadband, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor, Iulius Winkler, in cadrul Conferintei "International Broadband Communication - The Third Wave". In ceea ce priveste "harta" internetului in Romania, 90% din companiile din Romania dispun de cel putin o conexiune la internet, in timp ce 33% din gospodarii detin un computer. Utilizatorii de internet au varste intre 15 si 40 de ani, iar cei care nu acceseaza acest serviciu sunt persoane cu varsta de peste 50 de ani, provenind in cea mai mare parte din mediul rural. Potrivit ministrului MCTI, 18% din gospodariile din Romania au acces la internet. Prezent la eveniment, prim-ministrul Tariceanu a declarat ca se intentioneaza extinderea proiectul PLC (Powe Line Communication) in mai multe zone din tara. Este vorba despre tehnologii, echipamente si aplicatii de comunicatii la punct fix bazate pe infrastructura de cabluri de electricitate aˆ’ linii electrice de medie si joasa tensiune aˆ’ in scopul furnizarii de servicii video, date si voce. In judetul Mures (comuna Band) s-a implementat deja un proiect-pilot PLC. Tariceanu a amintit si despre proiectul OLPC (one laptop per child), dar nu a furnizat detalii asupra unui eventual test in vreo scoala.
Cu aceeasi ocazie, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu, a amintit intentia celor de la Bruxelles de a infiinta o autoritate europena a sectorului comunicatiilor electronice, care va lucra in stransa legatura cu Comisia si cu autoritatile de reglementare nationale. (alex.radescu@jurnalul.ro)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.