Compania Interamerican intentioneaza sa intre pe piata pensiilor facultative in a doua jumatate a anului viitor, pentru moment atentia companiei fiind focusata asupra pilonului II, au anuntat reprezentantii Interamerican.
"Ne ocupam de lansarea
Compania Interamerican intentioneaza sa intre pe piata pensiilor facultative in a doua jumatate a anului viitor, pentru moment atentia companiei fiind focusata asupra pilonului II, au anuntat reprezentantii Interamerican.
"Ne ocupam de lansarea produselor specifice pilonului III, dar in prezent ne preocupa campania de aderare la fondurile de pensii private obligatorii", a declarat ieri directorul general al companiei Interamerican Fond de Pensii, Besim Jawad. Interamerican Fond de Pensii a semnat in primele cinci saptamani de la startul pilonului II peste 100.000 de semnaturi. In primele doua saptamani de campanie, societatea a raportat 28.132 de adeziuni, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, ocupand locul patru in ierarhia de profil.
Managementul companiei are ca obiectiv atingerea unei cote de 10-15% din piata fondurilor de pensii private obligatorii. Interamerican Fond de Pensii va administra un fond de pensii cu profil de risc mediu si nu va percepe taxa de administrare a activelor pentru anii 2008 si 2009.
Reprezentantii companiei au estimat un procent de 1,1% din totalul adeziunilor dupa prima raportare ca fiind cu dubla semnatura, iar dupa cea de-a doua raportare acestia au asociat o parte de 2,5% celor care au semnat adeziuni pentru mai multe companii. "Ne asteptam ca numarul celor cu dubla semnatura sa creasca exponential pana la sfarsitul perioadei de aderare", a spus Jawad. Interamerican Fond de Pensii este condusa de Besim Jawad, recent numit la conducerea firmei, dupa ce Frans van der Ent a preluat conducerea Intermerican Romania, societate de asigurari generale si de viata. Interamerican a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata in 2001 de grupul financiar olandez Eureko Group BV.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.