STUDIU. Aproape 40% dintre salariatii romani sufera de dureri de spate si musculare. Fundatia europeana pentru imbunatatirea conditiilor de viata si munca a efectuat o cercetare, constatand ca  muncitorii din Romania si din Bulgaria se confrunta mai des cu aceste probleme decat cei din Franta sau din Marea Britanie. Romanii care au dureri de spate sau musculare lucreaza in agricultura, constructii, comert, educatie, sanatate.


SOLICITARE. Camera Federativa a Medicilor din Romania (CFMR) cere intreruperea Programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei, a declarat presedintele CFMR, Dan Peretianu. El considera ca acest program nu este util cetatenilor, banii investiti in acest proiect putand fi alocati pentru cresterea salariilor medicilor. "Prin acest program sunt descoperiti niste pacienti pentru care insa nu se face nimic", a mai spus presedintele CFMR.


METALOTERAPIE. O gama de produse textile cu proprietati terapeutice a fost lansata in tara noastra. Aceasta gama cuprinde pantaloni, bustiere, centuri lombare, cotiere, genunchiere, sosete, manusi, mansete produse dintr-o tesatura pe baza de metale: cupru, zinc si siliciu. Datorita interactiunii dintre aceste metale cu pielea se creeaza un microcurent electric care stimuleaza circulatia locala. Produsele textile ajuta astfel la eliminarea durerii, reducerea inflamatiilor si diminuarea celulitei. (Steluta Indrei)