Mircea Lucescu joaca astazi la Milano din pozitia de lider al grupei din care face parte ultima cistigatoare a Ligii Campionilor.

Arsene Wenger spunea deunazi ca noua puncte sint suficiente pentru ca o echipa sa treaca de grupele Champions League. In aceasta situatie, de a avea o toamna linistita inca de la jumatatea intrecerii, se afla doua outsidere, Sahtior si Olympique Marseille, care le-au luat fata mult mai titratelor Liverpool, Milan sau Real. Granzii sufera, rossonerii avind doar doua victorii in Serie A (din opt meciuri), cormoranii au doar un punct in Liga Campionilor, iar madrilenii au infirmeria plina inaintea meciului cu Olympiakos Pireu. Fabio Cannavaro si Mahamadou Diarra sint ultimii indisponibili, dupa jocul de la Espanyol (1-2), astfel ca meciul cu liderul grupei C e mai greu decit ar arata-o calculele hirtiei. In aceeasi grupa, Werder Bremen si Lazio par a avea forta de a se bate doar pentru locul din Cupa UEFA. Mircea Lucescu isi conduce echipa pe San Siro, iar Razvan Rat, odihnit in meciul din campionat, isi va reocupa locul pe banda stinga. Sahtior nu are probleme in a prinde primavara europeana, intr-o grupa in care Benfica este total iesita din forma si isi joaca una dintre ultimele sanse azi, impotriva echipei cartierului catolic din Glasgow, la care revine capitanul Stephen McManus.

Dincolo de meciuri, in birourile UEFA se lucreaza la reforma competitiei. In fond, presedintii federatiilor sustin principiul de deschidere a Ligii Campionilor la un numar crescut de campionate nationale, dar au cerut un termen rezonabil de gindire pentru a putea ajunge la un consens. Pe de alta parte, grupul celor mai bogate cluburi europene, G14, a anuntat ca respinge reforma si ca doreste revenirea la vechiul sistem, care prevedea disputarea a doua faze ale grupelor.

Programul zilei Grupa A Besiktas - FC Liverpool Olympique Marseille - FC Porto Clasament Marseille 6 p Porto 4 p Liverpool 1 p Besiktas 0 p Grupa B Rosenborg - Valencia Chelsea - Schalke 04 Clasament Chelsea 4 p Valencia 3 p Schalke 3 p Rosenborg 1 p Grupa C Werder Bremen - Lazio Real Madrid - Olympiakos Pireu Clasament Olympiakos 4 p Real 4 p Lazio 2 p Werder 0 p Grupa D Benfica - Celtic Glasgow AC Milan - Sahtior Donetk (PRO TV) Clasament Sahtior 6 p Celtic 3 p AC Milan 3 p Benfica 0 p Toate partidele incep la ora 21.45.