„Ar fi crud si probabil nu ar fi bine pentru sport", a spus britanicul in legatura cu posibilitatea de a deveni campion mondial la masa verde.

Pus la zid de intreaga opinie publica dupa contestatia McLaren indreptata impotriva echipelor BMW si Williams, pilotul britanic Lewis Hamilton a devenit constient ca nu e bine sa continue seria scandalurilor si a certificat victoria lui Kimi Raikkonen in Formula 1. „Sa urc in clasament dupa ce altii au fost descalificati nu reprezinta modul in care vreau sa cistig. M-as simti ciudat sa i se ia titlul lui Raikkonen, care a evoluat fantastic in ultimele doua curse. Ar fi crud si probabil nu ar fi bine pentru sport", a declarat Hamilton pentru BBC, el asigurind ca isi doreste sa obtina victoria pe pista.

Pe de alta parte, s-a declarat incintat de anul petrecut la McLaren, echipa la care va evolua si in 2008, unde insa nu-l va mai avea partener pe Alonso. Scandalul de dupa Interlagos a aparut dupa ce delegatul tehnic al FIA, Jo Bauer, a afirmat ca a descoperit, in urma prelevarii de probe de carburant de la monoposturile Williams si BMW, ca temperatura benzinei era cu 12-14 grade Celsius mai mica decit cea ambianta, iar regulamentul tehnic al F1 precizeaza ca temperatura combustibilului nu poate fi inferioara cu mai mult de zece grade decit cea ambianta, deoarece volumul carburantului se micsoreaza si frigul ii imbunatateste proprietatile.

Ulterior, stewarzii au decis ca nu pot constata o incalcare a regulamentului pentru ca, pe de o parte, nu se poate dovedi ca stabilirea temperaturii benzinei celor patru monoposturi s-a facut in mod exact si, pe de alta parte, temperatura ambianta de pe monitoarele oficiale ale Formula One Management (FOM) - 37 grade Celsius - nu corespundea cu cea a furnizorului de astfel de servicii al FIA, Meteo-France, care a indicat o valoare cu citeva grade mai putin. Cum temperatura de referinta nu este cea prezentata de FOM, nu s-a luat nici o masura, dar McLaren a facut imediat apel, sperind ca, prin descalificarea lui Rosberg, Kubica si a lui Heidfeld, Hamilton va urca pe locul 4 in Marele Premiu al Braziliei si va fi noul campion mondial in locul lui Raikkonen. Contestatia va fi analizata de Consiliul Mondial al FIA.