Selectionerul l-a acuzat in special pe Mircea Sandu pentru concedierea sa din 1999, confirmind ca liderul de atunci al nationalei a pretins bani cit jucatorii care evoluasera pe intreaga campanie de calificare.Pentru Victor Piturca a venit vremea rafuielilor Nationala Romaniei s-a calificat la turneul final al Euro 2008 cu doua runde inainte de tragerea cortinei, iar selectionerul Victor Piturca, recunoscut drept un taciturn, a inceput sa aiba tot mai mult curaj. Invitat luni la emisiunea „Nasul" de pe B1 TV, la scurt timp dupa ce participase la aniversarea „Nasului" Mircea Sandu (55 de ani), Piturca l-a atacat pe seful FRF pentru demiterea sa in 1999, dupa ce calificase nationala fara infringere la Euro 2000, nemenajindu-l nici pe Gica Hagi, jucatorul de la care a plecat tot scandalul. „Indepartarea mea in 1999 este o pata in cariera lui Hagi, dar vinovat este Mircea Sandu. Atunci cind am fost demis i-am spus lui Mircea Sandu ca face o mare greseala, care va avea repercusiuni. Hagi s-a suparat atunci pentru o declaratie de-a mea, l-a atras si pe Gica Popescu. Mircea Sandu a replicat: «Ca sa mergem la Istanbul, la Hagi... Ce sa merg, sa cer scuze lui Hagi?». I-am spus lui Hagi atunci: «Unii jucatori sint nemultumiti ca iei tu atitia bani, desi n-ai jucat mult». L-a deranjat, iar Mircea Sandu a facut marea greseala sa intre in jocul lor", a spus Piturca. Primele pentru succesul nationalei au fost comparabile cu cele oferite pentru accederea la turneul final al Euro 2008, circa 150.000 de dolari pentru jucatorii care au evoluat in majoritatea meciurilor. Piturca a adaugat ca nu Hagi a cistigat atunci meciul cu Ungaria, pentru care a acceptat sa revina in activitate, ci echipa. „A gresit Mircea Sandu. Adica eu plec la lupta, eu conduc - o iau ca Gigi - dupa ce cistig razboiul maresalul din spatele meu vine si-mi da in cap. Pina la urma, nu mie mi-a dat in cap. Sandu trebuia sa-i spuna lui Hagi: vezi-ti de treaba ta, tu esti jucator", a mai comentat Piturca.

Hagi a jucat in preliminariile Euro 2000 in cinci meciuri, mai putin de jumatate din toate cite au fost in preliminarii si a marcat un gol cu Slovacia (Romania-Ungaria 2-0, Slovacia-Romania 1-5, Romania-Portugalia 1-1, Liechtenstein-Romania 0-3), in conditiile in care au existat tricolori care au bifat toate cele zece meciuri. Hagi are o avere estimata la 50 de milioane de dolari.

Referitor la relatia sa cu Piturca dupa episodul din 1999, Hagi a comentat zilele trecute, trimitind sageti tot catre Mircea Sandu: „A fost un moment in care cineva, daca avea capacitatea sa ne stringa, probabil ca era mai bine. Lucrurile au trecut, el a avut din nou posibilitatea la echipa nationala si a facut-o. Numai oamenii care nu au valoare pot fi rautaciosi si sa tina minte lucrurile rele. Eu va spun ca nu am facut din rautate acel lucru. Oamenii care nu iarta inseamna ca sint rautaciosi".

Piturca spune ca faulturile verbale din acea perioada au fost inlocuite acum cu o atmosfera de sarbatoare la nationala, desi cuvintul de ordine in vestiar ramine „disciplina". „Tinem foarte tare unii la altii, e o adevarata familie. Sint fratele lor mai mare, tatal lor, dar cine nu respecta programul, indiferent de nume, pleaca. Ne-am distrat extraordinar dupa calificare, pina la patru dimineata, s-au recitat poezii, s-au cintat melodii din toate zonele tarii", a spus tehnicianul tricolorilor.

Ultimul meci din preliminarii, cu Albania, se va juca pe „Lia Manoliu", selectionerul dorind sa le ofere suporterilor din toata tara posibilitatea de a se bucura pentru calificarea nationalei, motivind si alegerea facuta pentru partida cu Olanda: „Toti am fi vrut 60.000 de oameni in tribuna, dar va intreb: ce se intimpla la Bucuresti daca ne dadea gol Olanda? Murmure, injuraturi, huiduieli". Piturca a adaugat ca meciul cu Bulgaria va fi unul normal, nu unul in care sa se rupa picioarele. „Credeti ca bulgarii pun pret pe ce scrie presa lor, povestile de adormit copiii? Mutu a gresit cind a facut acele declaratii, l-a luat valul", a adaugat antrenorul. Romania va juca ultimele doua partide din preliminariile EURO 2008, cu Bulgaria (17 noiembrie) si cu Albania (21 noiembrie).

Piturca: „Vreau alt contract" Presedintele FRF a precizat ca acordul cu selectionerul Victor Piturca expira in 2010 si poate fi renegociat. Actualul selectioner l-a contrazis cu privire la durata contractului si a spus insa ca are o clauza de reziliere de 300.000 de euro, o „nimica toata" daca ar vrea sa plece, insa nu va pleca deoarece nu vrea sa-si tradeze „familia". El a adaugat ca nu va pleca pina dupa turneul final nici daca ar primi o oferta de zece milioane de euro. „Atunci, daca as avea o oferta formidabila, si sa imi convina si ca echipa, poate as pleca. Pina atunci sub nici o forma. Am contract ferm pina in 2008, iar atunci, fiind calificati, se prelungeste automat. Bine, daca ar fi sa plec, nu ar putea sa ma opreasca nimeni", a mai spus Piturca, afirmind ca isi doreste din iarna un nou contract cu FRF pe o perioada de patru ani.

Piturca si Hagi se gaseau usor pe teren la Steaua www.cotidianul.ro/select