Pe 25 octombrie, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti va avea loc cea de-a XIV-a editie a Topului firmelor din Bucuresti, unde vor fi prezente peste 1.270 de firme, informeaza un comunicat al CCIB.
In top se afla firme bucur
Pe 25 octombrie, la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti va avea loc cea de-a XIV-a editie a Topului firmelor din Bucuresti, unde vor fi prezente peste 1.270 de firme, informeaza un comunicat al CCIB.
In top se afla firme bucurestene din 6 domenii de activitate, respectiv Cercetare-Dezvoltare si High-Tech; Industrie; Agricultura, Pescuit, Piscicultura; Constructii; Servicii; Comert, Export, Turism.
Sursele care au stat la baza alcatuirii editiei din 2007 sunt situatiile financiare pentru anul 2006 si declaratiile vamale pentru valoarea exportului, puse la dispozitie de Ministerul Economiei si Finantelor.
In Top au fost inscrise toate categoriile de societati, si anume microintreprinderi (pana la 9 salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 2 mil. euro), intreprinderi mici (intre 10 si 49 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detin active totale de pana la 10 mil. euro), intreprinderi mijlocii (intre 50 si 249 de salariati si realizeaza o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 mil. euro sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro), intreprinderi mari (intre 250 si 999 de salariati) si intreprinderi foarte mari (peste 1.000 de salariati).
Criteriile utilizate pentru elaborarea Topului se caracterizeaza prin relevanta indicatorilor fata de eficienta si calitatea activitatii, cum ar fi rata profitului, eficienta utilizarii resurselor umane, dar si a capitalului angajat, efortul propriu de dezvoltare, aplicarea unui sistem propriu de conducere si de asigurare a calitatii, obtinerea de certificate de conformitate a produselor.
Din competitie au fost excluse societatile care au creat incidente comerciale sau cele care au comis fapte grave de notorietate, asta pentru a face din Top un instrument de combatere a coruptiei, a evaziunii fiscale, dar si de promovare a concurentei loiale. A mai fost obligatoriu ca firmele concurente sa nu aiba niciun fel de datorii la bugetele de stat si locale la data de 31 decembrie 2006.
"Topul din acest an mai are si o alta valenta care merita sa fie evidentiata: desi sunt premiate rezultatele obtinute de firme in 2006, ne aflam in fata primului clasament al comerciantilor bucuresteni intocmit dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana", se arata in comunicat.
In ideea stimularii elementelor care sa permita realizarea unui Top al performantei la nivel european, firmele care au implementat un sistem de management al calitatii, ori care poseda certificat de mediu, valabil in anul 2006, acordat de un organism de certificare, beneficiaza de o prima de 10% la punctajul total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.