Cazul avocatei Elodia Ghinescu, care a disparut in mod misterios acum doua luni, a pus pe jar opinia publica din Romania. Initial, disparitia Elodiei a facut obiectul unei stiri banale dar, cand Dan Diaconescu a preluat subiectul, au iesit la iveala
Cazul avocatei Elodia Ghinescu, care a disparut in mod misterios acum doua luni, a pus pe jar opinia publica din Romania. Initial, disparitia Elodiei a facut obiectul unei stiri banale dar, cand Dan Diaconescu a preluat subiectul, au iesit la iveala legaturile ciudate ale unei femei care, in cercul de prieteni si in familie, parea a fi ca noi toti: cu grijile casei, cu datorii la banci, cu aspiratii de mai bine. Cand bulgarele informational a inceput sa se rostogoleasca, Elodia a inceput sa semene cu Mata Hari. Femeia banala pe care o stiau cei apropiati s-a dovedit a avea relatii cu ofiteri SPP aflati in teatrele de razboi din Afganistan sau alte zone ale lumii, ca se ocupa de tranzactionarea unor terenuri foarte valoroase pentru lumea interlopa si ca avea mai multe vieti paralele pe care si le ascundea foarte bine. Cand disparitia s-a transformat in suspiciune de crima, sotul Elodiei, politistul Cioaca, a devenit primul suspect intr-un calvar care, in mod normal, ar fi trebuit sa-i ia mintile: casa si masina pline de urme de sange, un toc de pistol pe care se aflau urme de tesut ale sotiei, un sac cu mai multe obiecte insangerate ce-i apartinusera. A stat chiar in arest 24 de ore. Cu toate acestea, Cioaca pare linistit, convins ca sotia sa traieste! La fel si familia avocatei! In locul suvoaielor de lacrimi sau a urletelor de disperare, presa consemneaza din partea celor apropiati atitudini contradictorii care te fac sa te gandesti ca oamenii acestia stiu ca lucrurile stau altfel, ca Elodia este in siguranta pe undeva si ca anumite structuri dirijeaza din umbra toata mascarada. Azi, in toate casele din Romania, lumea se cearta pe solutiile posibile. E moarta sau e vie? A ucis-o Cioaca sau altcineva? Se va gasi sau nu cadavrul? Elodia era agent secret sau doar o unealta a lumii interlope?
Chiar daca pare o exagerare, Traian Basescu nu e departe de situatia Elodiei! Toate evidentele spun ca presedintele ar fi trebuit sa aiba un mandat linistit. Castigase alegerile impotriva lui Nastase, reusise sa-si aduca la guvernare Alianta DA, economia inregistra cresteri spectaculoase, nivelul de trai se imbunatatise vizibil, Romania a intrat in UE. Era clar pentru toata lumea ca viitorele alegeri nu puteau decat sa consolideze statutul unei guvernari de succes. Cu toate acestea, in acesti trei ani, presa a consemnat escaladarea unui conflict pe care nimeni nu pare a-l intelege!
Asa cum procurorul Iacob a casunat ca Nania, naroada, pe Cioaca, inlaturand din start orice alta varianta de cautare a posibilului criminal al Elodiei, asa si Traian Basescu s-a napustit pe primul sau ministru, ignorandu-i deplin pe toti adevaratii adversari! Dar, cum stim ca cei doi, Iacob si Basescu, sunt oameni extrem de inteligenti, carora nu le-ar putea scapa din vedere interesul propriu, ne punem banala intrebare: cine-i obliga sa urce o panta atat de riscanta? Noi, care abia am iesit dintr-un sistem politic coordonat de serviciile secrete, ar trebui sa nu uitam ca, atunci cand evidentele arata deviatii ciudate de la normal, deciziile sunt luate de alte structuri, angajate in scenarii pe care noi, muritorii, nu le vom afla decat foarte tarziu!
Elodia si Basescu - iata un cuplu care, dupa notorietate, ar castiga orice alegeri, atata timp cat au in spate structuri cu o atat de mare forta de manipulare a opiniei publice!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.